FIBA Izaicinājuma kausa grupu izloze bijusi visai sekmīga Latvijas pārstāvim BK "Ventspils", kam regulārajā sezonā nāksies mēroties spēkiem ar diviem Zviedijas un vienu Somijas klubu.

Pirms izlozes komandas tika sadalītas četros grozos, vienā no tiem atvēlot četras vietas kvalifikācijas veiksminiekiem. Līdz ar to jau pirms izlozes bija skaidrs, ka ventspilniekiem nedraud trešā tikšanās ar Južnijas "Khikim" un atkalredzēšanās ar pagājušās sezonās ceturtdaļfināla pāridarītājiem "Szolnoki Olaj". Vēl BK "Ventspils" astotniekā bjia slovēņu Krka, krievu "Krasnye Krilya", franču "Gravelines", kā arī beļģu "Antwerp Giants" un "Mons Hainaut".

BK "Ventspils" tika ielozēts C grupā, bet no pārējiem groziem ventspilniekiem tika ģeogrāfiskā ziņā pavisam tuvi sāncenši - Zviedrijas "Norkoping Dolphins" ar Edgaru Jeromanovu sastāvā, "Sodertalje BBK" un somu "Tampereen Pyrinto". Tā kā kurzemniekiem varēja trāpīties arī sāncenši no valstīm, kurās basketbols attīstīts krietni labāk, izlozi droši vien jāatzīst par veiksmīgu. Protams, šobrīd vēl pāragri spriest par sāncenšu un arī pašu ventspilnieku spēku samēriem, jo sastāvu komplektācija turpinās.

Somijas klubs pagājušajā sezonā regulāro turnīru pabeidza trešajā vietā, bet izslēgšanas mačos apstājās pusfinālā, ar 2:3 piekāpjoties nākamajiem čempioniem "Bisons". Savukārt abi Zviedrijas klubi spēlēja finālā, kurā ar 4:2 uzvarēja Jeromanovs un delfīni.

FIBA Izaicinājuma kausa regulārā sezonā startēs 6. novembrī.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: