Ventspils pilsētas pašvaldība aicina ventspilniekus un pilsētas viesus izteikt viedokli par to, kuru Govju parādes gotiņām attēlot uz 500 ventu zīmes, kuru iecerēts laist apgrozībā uz Ventspils pilsētas svētkiem augustā.

Nobalsot iespējams portālā www.ventspils.lv sadaļā „Lielā aptauja”.

Venti ir nemonetārs norēķināšanās līdzeklis Ventspils pilsētā. Tā ir vietējā naudas vienība, kas sniedz privilēģijas, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas un izklaides vietas, tūrisma objektus un kafejnīcas Ventspilī – šobrīd kopskaitā jau 60.

Venti tika laisti apgrozībā 2011.gada oktobrī, līdz šim apgrozībā ir 5 dažādas ventu zīmes: 5, 10, 20, 50 un 100. Uz 5, 10, 20 un 50 ventu zīmēm attēlotas vairāku pazīstamu Latvijas makslinieku veidotās 2002. gada Govju parādes gotiņas, savukārt 100 ventu zīmi rotā apmeklētāju iecienītais vides objekts „Govs Matrozis”, kurš atrodas uz Dienvidu mola.

Ventus iespējams nopelnīt, reģistrējoties Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com un izpildot kādu no piedāvātajiem 7 ventu pelnīšanas uzdevumiem. Jaunākie ventu pelnīšanas veidi – puzles salikšana un fotogalerijas izveidošana no „Govju parādes Ventspils 2012” gotiņu bildēm – pieejami no 30.jūnija, kad norisinājās starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta „Govju parāde Ventspils 2012” atklāšana.

Līdz pat oktobrim Ventspils pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs pasaulē vērienīgākais publiskais mākslas pasākums "Govju parāde Ventspils 2012". Iepazīties ar neparastajiem mākslas darbiem uz „Govju parāde Ventspils 2012“ atklāšanu bija ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši interesentu no Latvijas un ārvalstīm. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: