Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Robežsargi palīdzēs cilvēku glābšanā

Turpmāk Ventspils pusē jūrā nelaimē nokļuvušie palīdzību saņems daudz ātrāk. Valsts robežsardzes piloti un glābēji šodien saņem sertifikātu, kas tagad dos viņiem tiesības veikt cilvēku glābšanu jūrā.

Lembergs cīnās par savām tiesībām

Ventspils mērs Aivars Lembergs tuvākajā laikā vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā pret Latvijas valsti, kas viņam liegusi tiesības uz taisnīgu un objektīvu tiesu.

2.lpp. Viedoklis: „Simboliski”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Esmu dzirdējusi dažus nievājošus apgalvojumus, ka Ventspils esot ne tikai ziedu un bērnu, bet arī govju pilsēta. Jā, ir gan. It īpaši šajā nedēļas nogalē, kad pilsētā ieradīsies vesels ganāmpulks raibu gotiņu.»

3.lpp.

Igauņu fiziķi apgūst latviešu pieredzi

Tartu Universitātes organizētajā vasaras skolā trīs dienu studiju vizītē Ventspilī 45 Igaunijas fizikas skolotāji apskatījuši Starptautisko Radioastronomijas centru un iepazinuši, kā fiziku māca mūsu skolās.

Ventspilī atgriezušies kruīza kuģi

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Ventspils ostā atkal ienācis kruīza burinieks. Vakar par prieku daudziem ventspilniekiem četrmastu burukuģis Star Flyer pietauvojās Ventas krastmalā pa ceļam no Gdaņskas uz Visbiju. Kamēr komanda saveda kārtībā kuģi, veicot nelielus remontus, pa krastmalu staigājošie garāmgājēji atklāti lūkojās uz skaisto jahtu, neslēpjot savu sajūsmu.

4.lpp.

Parādes dalībniece ar Baku simbolu

Vistālāko ceļu uz Govju parādi mērojis mākslinieks no Azerbaidžānas Museibs Amirovs. Viņa devums šajā mākslas forumā būs ar granātaugļiem apgleznota gotiņa.

Internets būs arī pie govīm

Ventspilī ir izveidots valstī lielākais publiskais bezvadu interneta piekļuves (WiFi) tīkls Ventspils-Guest. Tas aptver visas skolas, Ventspils Augstskolu un pašvaldības institūciju ēkas, kā arī Prāmju termināli, autoostu un galvenās atpūtas zonas, kopskaitā 27.

5.lpp.Vide. Lauku sēta pilsētas vidē

Rīt parādē sastāsies 24 no stiklšķiedras izgatavotas un krāsās ietērptas gotiņas. Tās aplūkot dosies liels un mazs. Taču ne visi zina, ka tepat, Valmieras ielā, Gūtmaņu ģimenē, mitinās īstas gotiņas – trīs Latvijas brūnās –, apgādājot ar piena produktiem visu 15 cilvēku lielo ģimeni.

6.lpp. Sports. Pārliecības iegūšanas sezona

Basketbolists Māris Ļaksa pagājušo sezonu pavadīja Kazahstānas čempionātā un atzīst, ka šī pieredze bijusi ļoti interesanta. Tiesa, ar to arī esot gana un vēlreiz atgriezties šīs zemes basketbolā ventspilnieks neplāno.

Nedēļas nogale paies Ghetto zīmē

Šodien Ventspilī sākas vērienīgākais vasaras ielu sporta un mūzikas festivāls Ghetto Games, kas ilgs līdz pat svētdienas pēcpusdienai.

7.lpp. Intervija. Filoloģe pie stūre

INGA UIBO ir unikāla sieviete. Ne tikai tāpēc, ka viņa ir viena no nedaudzajām sievietēm Latvijā, kas vada autobusu starptautiskajos maršrutos. Un ne tikai tāpēc, ka viņai ir licence praktiski visu virszemes transporta veidu vadīšanai, kravas vilcējus ar piekabēm un trolejbusus ieskaitot. Inga ir autobusu vadītāja ar filoloģes un reliģijas un ētikas skolotājas diplomu. Šī izglītību un ieņemamā amata neatbilstība ir tikai šķietama. Viņai patīk izziņas process, turklāt viņa negrasās apstāties pie sasniegtā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: