Latvijas futbola čempionātā otro uzvaru pēc kārtas izcīnījuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 2:0 pieveica Rīgas Daugavu, turnīra tabulā pakāpjoties uz otro vietu.

Mača rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad lielisku kombināciju izspēlēja trio Suhanovs, Turkovs, Višņakovs. Bumba ceļoja tieši šādā secībā, galu galā nonākot pie visu pamesta Višņskova, kas no soda laukuma vidus ar kāju raidīja to vārtos – 1:0. Puslaika turpinājumā laukuma saimniekiem vēl bija momenti, tomēr pašās tā izskaņā tikai veiksme ļāva ventspilniekiem izvairīties no vārtu zaudējuma. Pozicionāli kļūdījās FK Ventspils aizsargi un labā sitienu pozīcijā nonāca Bogdans Petruks, kurš arī uzsita visai labi, bumba trāpīja pa stabu un atlēca laukumā.

Otrajā puslaikā ar bumbu vairāk darboties turpināja mājinieki, bet nu jau drosmīgāk uzbruka arī viesi, reizes trīs tiekot pie labie sitieniem. Ar precizitāti tie gan neizcēlās. FK Ventspils otros vārtus guva pēc standartsituācijas izspēles – viesu vārtsargs Arturs Vaičulis pēc stūra sitiena bumbu tvēra, taču tā skāra ādu no futbolistiem, izkrita rīdziniekam no rokām, bet īstajā vietā trāpījās Maikls Tukura. Daugava centās atjaunot intrigu, taču gūt vārtus Jurija Popkova padotajiem tā arī neizdevās. Tieši tāpat, kā kādā no trim lieliskajām iespējām mājiniekam Ahmedam Abdulatofikam.

Ventspilnieku rēķinā tagad ir deviņi punkti trīs spēlēs – tieši tik pat, cik Liepājas metalurgam, kas šajā kārtā viesos ar 1:0 pieveica Skonto. Par čempionāta vienīgajiem līderiem kļuvuši Daugavpils Daugavas spēlētāji, kas Jelgavā svinēja uzvaru 2:1. Pie otrā panākuma tika Spartaks, izbraukumā ar 3:1 pieveicot Gulbeni. Visbeidzot Metta/LU savā laukumā ar 0:2 atzina Jūrmalas pārākumu. Rīgas Daugava noslīdējusi uz piekto pozīciju, bet Skonto ieņem ceturto, bet pat mazā nekā uzvaras tiesu no šīm komandām atpaliek abi Jūrmalas klubi. Tālāk seko Jelgava, Metta/LU un Gulbene.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: