Jau šonedēļ startēs Latvijas Basketbola līgas pusfināls, kurā BK Ventspils basketbolistiem pretī nāks cits Kurzemes komanda Liepājas lauvas.

Liepājas basketbolistiem ceturtdaļfinālā pretī stājās BK Jelgava spēlētāja, un cīņa līdz divām uzvarām izvērsās visai spraiga. Lai gan Lauvas uzvarēja abos mačos, ievērojamu pārsvaru neizdevās iegūt nevienā no spēlēm. Pirmajā mačā savā laukumā kurzemnieki ilgu laiku atradās iedzinējos, tomēr galu galā svinēja uzvaru 78:66, bet izbraukumā bija pārāki ar 71:60.

Abās spēlēs Liepājas lauvu uzbrukumā uguņoja Džošua Meijo un Jānis Timma, kopumā gūstot 94 no komandas 149 punktiem. Liepājnieki izslēgšanas mačos līdz šim rādījusi kvalitatīvu basketbolu, jo pieļāvusi tikai 21 kļūdu divās spēlēs, toties tā nevar lepoties ar augstu metienu precizitāti un kolektīvu spēli (20 piespēles). Pilnīgi iespējams šoreiz liepājniekiem patraucēja pašpārliecinātība – favorīti tomēr bija kurzemnieki, bet ar šo apziņu vēl jāmāk sadzīvot.

Ar BK Ventspils un Liepājas lauvu maču noslēdzās LBL regulārā sezona un šajā spēlē Liepājā daudz netrūka, lai ventspilnieki piedzīvoto otro zaudējumu čempionātā. Mača beigu daļā tomēr izdevās nolauzt krietni pārliecinošāk spēlējošos laukuma saimniekus, bet krietnu kaudzīti pārdomu materiāla mačs sarūpēja. Tiesa, ventspilniekiem arī bijis pietiekama daudz laika, lai visu pārdomātu, pārdomātu un vēlreiz pārdomātu.

Pirmā spēle 19. aprīlī notiks Ventspilī, bet finālā iekļūs komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: