Ventspils Piedzīvojumu parkā ar turnīru „Pavasara variācijas” tika atklāta 2012. gada sezona petankā.

 

Lieliskos laika apstākļos Ventspils kērlinga kluba petankistu rīkotajā turnīrā piedalījās vairāk ne kā 30 ventspilnieku un viesu no Upesciema, un Rīgas. Turnīrā sacentās dupleti jeb divnieku komandas variability sistēmā - katrā spēļu kārtā, mainoties komandu sastāviem, plecu pie pleca cīnījās pieredzējuši spēlētāji ar tiem, kuri petanku spēlēja pirmo reizi. Tika izspēlētas sešas spēļu kārtas un, summējot uzvarēto spēļu punktus, noteikti labākie no labākajiem.

 

Visās spēlēs uzvarēja un pirmo vietu ieguva pieredzējušais Ventspils kērlinga kluba petankists Ēriks Viļumovs. Tikai par vienu uzvaru mazāk un izcīnīta otrā vieta Aijai Rudzītei – tikpat prasmīgai petankistei kā kērlingistei. Pirmo trijnieku noslēdza Kristaps Bože (Rudens turnīra uzvarētājs), kura atkārtoti izcīnītā augstā vieta liecina par jau zināmu snieguma stabilitāti un labu papildinājumu ventspilnieku petanka komandai. 

 

Ceturto un piekto vietu turnīrā dalīja ventspilniece Eva Martinsone un Alvis Zīriņš no sporta kluba „Upesciems”, bet olimpisko sešinieku noslēdza ventspilnieks Klāvs Tālbergs, kurš spēlēja pirmo reizi.

 

Petanka sezona Ventspilī uzsākta, tā solās būt spraiga un interesanta - Ventspils kērlinga kluba petanka sekcija šajā sezonā ieplānojusi sarīkot Ventspils pilsētas 1. atklāto čempionātu petankā, kurā spēles noritēs darbdienu vakaros visas sezonas garumā. Čempionātā būs iespēja piedalīties visiem, kuriem petanka spēle šķiet saistoša.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: