Ventspilī aizvadīts pasaules čempionāts hokejā sievietēm 1. divīzijas A grupas turnīrs, kurā triumfēja Čehijas izlase, bet Latvija finišēja piektā, saglabājot vietu grupā.

Latvietes turnīru sāka ar diviem panākumiem, bet noslēdza ar trim sausiem zaudējumiem – 0:5 un divas reizes 0:6. Protams, tā cerēt uz ko vairāk par vietas saglabāšanu grupā nav īsti reāli. Latvijas izlases galvenais treneris Andrejs Zaķis čempionāta noslēgumā atzina, ka neprasme realizēt savus momentus kļuva par lielāko problēmu. Daži mači varēja iegriezties arī citās sliedēs, ja vien būtu sanācis realizēt kādu no momentiem. Diemžēl tā vietā bija 10 sausi periodi, bet medaļu vietā vien vietas saglabāšana grupā.

Latvijas izlasē bija trīs pasaules čempionātu debitantes, bet treneris atzīst, ka rezerves ir vēl, tomēr strauji atjaunot sastāvu īsti nav iespējams. Treniņnometnē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlasēs kandidātu pietika piecām pilnām maiņām, tā kā konkurence ir. Cits jautājums – kad kādas no jaunajām spēlētājām būs gatavas nomainīt izlases mūžīgās vērtības Apsīti, Geci-Miljoni, Dekmeijeri-Trigubu, Koku... Zaķis ir pārliecināts, ka pateicoties tik spraigam čempionātam, hokejistes varēja pārliecināties, kādas ir fiziskās sagatavotības prasības un nākotnē to ņems vērā.

Par turnīra uzvarētājām kļuva čehietes, kuras vēl pērn spēlēja grupu zemāk, bet šo čempionātu sāka ar zāģi pret Japānu 3:4. Tālāk sekoja tikai uzvaras, turklāt visas pamatlaikā, kas arī bez savstarpējo spēļu un vārtu skaitīšanas ļāva ieņemt pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās norvēģietes, trešās finišēja japānietes, bet ceturtās – austrietes. A grupu būs spiestas pamest Kazahstānas hokejistes, kuras vēl pagājušajā sezonā spēlēja elitē.

Pasaules čempionāts 1. divīzijā sievietēm (Latvija, Ventspils)
25.03.2012. plkst. Latvija – Kazahstāna 3:2 (PM)
26.03.2012. plkst. 20:00 Japāna – Latvija 1:2
28.03.2012. plkst. 20:00 Čehija – Latvija 5:0
30.03.2012. plkst. 20:00 Latvija - Austrija 0:6
31.03.2012. plkst. 16:30 Norvēģija – Latvija 6:0

 

Foto: IIHF.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: