Divas iespaidīgas uzvaras LBL 2. divīzijas čempionātā izcīnījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, abos mačos kopā iemetot 202 punktus, bet ielaižot vien 118.

Vispirms viesos pamatīgi tika sagrauti Rīdzenes spēlētāji, kurus studenti apspēlēja 122:66. Pa 27 punktiem guva Toms Leimanis (arī 7 atlēkušās bumbas) un Dāvis Lejasmeiers, kura rēķinā arī sešas rezultatīvās piespēles un septiņas atlēkušās bumbas. 25 punkti un arī septiņas bumbas zem groziem Andrejam Gražulim, bet divciparu skaitli gūto punktu ailītē kopumā ierakstīja seši ventspilnieki.

Savā laukumā jaunie ventspilnieki tikās ar Saldus komandu, kurai arī prata sarūpēt kārtīgu pērienu. Lai gan komandas turnīra tabulā šķīra astoņas uzvaras un četras vietas par labu saldeniekiem, maču lieliski iesāka tieši VeA, jau pirmajā ceturtdaļā tiekot pie ļoti iespaidīga pārsvara – 29:5. Pirmā puslaika turpinājumā viesi būtiski savu spēli neuzlaboja, tāpēc atpūtā mājinieki varēja doties ar vēl lielākiem plusiem – 45:12! Otrajā puslaikā laukumā jau risinājās līdzīgāka cīņa, bet šaubas par laukuma saimnieku uzvaru neradās ne mirkli. VeA svinēja uzvaru 80:52.

Ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Gražulis (viņam arī 9ab), 14 sameta Leimanis, bet Lejasmeiers atzīmējās ar 12 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm. Vēl jāpiebilst, ka ventspilnieki sāncenšiem piespieda kļūdīties 24 reizes, kā arī krietni uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām.

VeA šajā sezonā atlicis vairs tikai viens mačs – 27. martā pulksten 16 studenti savā laukumā uzņems Jelgavu/LLU.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: