Pasaules čempionātu hokejā ar nelielu, bet tomēr sensāciju sākušas Latvijas dāmas, pirmajā mačā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 apspēlējot vienas no galvenajām turnīra favorītēm Kazahstānas hokejistes.

Lai gan maču krietni enerģiskāk sāka viešņas, latvietēm ātri vien izdevās apslāpēt viņu uzbrukumu viļņus un jau pašām doties uzbrukumā. Galu galā, mūsējo aktivitātes sāncenšu zonā beidzās ar dieviem noraidījumiem. Lielo skaitlisko pārsvaru arī izdevās pārvērst vārtos – precīzi meta Laila Dekmeijere-Trigbova. Trešdaļu Latvija noslēdza savā labā, bet otrās sākumā ātri vien jau nonāca zaudētājos... Šķita, ka nu gan Kazahstāna atvērsies pa īstam, taču nekas tāds nenotika. Latvietēm bija pa spēkam izlīdzināt mača gaitu, bet perioda beigās arī rezultātu. Šoreiz netverams metiens devītniekā padevās Ilzei Bičevskai.

Trešais periods pagāja bez vārtu guvumiem, lai gan pamatlaika beigās faktiski norisinājās Latvijas aizsardzības zonā. Papildlaikā mājiniecēm reizi nācās spēlēt mazākumā, tomēr arī to izdevās izturēt. Arī pēc papildus piecām minūtēm uz tablo bija 2:2, kas nozīmēja, ka uzvarētāju noskaidros pēcspēles metienos. Tajos vienīgais precīzais metiens padevās Ivetai Kokai, bet Lolita Andriševska Latvijas vārtos atvairīja visus sāncenšu metienus – uzvara 3:2!

Pirmdien Latvijai pretī nāks Japānas hokejistes, kas pirmajā mačā ar 4:3 pieveica Čehiju. Savukārt turnīra pirmajā mačā Norvēģija ar 7:2 sagrāva Austriju.

Pasaules čempionāts 1. divīzijā sievietēm (Latvija, Ventspils)
25.03.2012. plkst. Latvija – Kazahstāna 3:2 (PM)
26.03.2012. plkst. 20:00 Japāna - Latvija
28.03.2012. plkst. 20:00 Čehija - Latvija
30.03.2012. plkst. 20:00 Latvija - Austrija
31.03.2012. plkst. 16:30 Norvēģija - Latvija

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: