Vēl viens pavasara vēstnieks mūspusē ir futbola čempionāta starts – šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti virslīgas jaunās sezonas pirmie mači, no kuriem viens notiks arī Ventspilī.

 FK Ventspils čempionātu sāks savu līdzjutēju priekšā ar maču pret virslīgas jaunpienācēju Jūrmalas Spartaku(plkst. 14). Lai gan šonedēļ nav trūcis saulainu dienu, pirmo maču futbolisti tomēr aizvadīs uz mākslīgā seguma laukuma pie 2. pamatskolas – sezona tomēr ir gara, tāpēc centrālā laukuma zālāju der pietaupīt.

Ventspilnieku galvenais treneris Sergejs Podpalijs neslēpj, ka šādi spēles apstākļi varbūt parocīgāki viesiem, taču norāda, ka ne jau laukuma segums izšķirs mača likteni: «Svarīgi ir jau no pirmās minūtes cīnīties ar 100%, bet dažkārt pat 120% atdevi. Tā tas būs jebkurā virslīgas mačā, jo nedomāju, ka kāda komandu mums kaut ko domā atdot tāpat vien. Jābūt gataviem katrā mačā pierādīt, ka mēs tiešām esam labākie.» Interesanti, ka arī otrās kārtas maču, kurā ventspilnieki Rīgā tiksies ar Skonto, visticamāk nāksies spēlēs uz mākslīgā zālāja.

Spartaka futbolisti tiesības spēlēt virslīgā nodrošināja, pārspēlēs pieveicot Olimpu. Lai gan starpsezonā komanda atvadījās no dažiem leģionāriem, kas pērn biji vieni no līderiem, arī šajā sezonā sapulcēts kupls viesspēlētāju skaits – deviņi. Turklāt virslīgas jaunpienācēji izceļas ar interesantu nacionālo sadalījumu. Lai gan virslīgas klubos leģionāru visvairāk ir no Krievijas, Spartaka rindās spēlē tikai viens austrumu kaimiņvalsts pārstāvis. Toties ir pieci kolumbieši, divi Ganas futbolisti un viens itālis. Ja tiem pieplusojam arī dažus labi zināmus pašmāju spēlētājus, sanāk tīri interesants kokteilis, kam varētu būt pa spēkam pacīnīties ne tikai par palikšanu spēcīgāko sabiedrībā vien. Katrā ziņā, pavisam drīz uzzināsim, uz ko Jūrmalas Spartaks spējīgs virslīgā. 

Par ventspilnieku sastāva komplektēšanu starpsezonu periodā ventasbalss.lv jau regulāri informēja, bet, rezumējot notikumus transfēru tirgū, var teikt – vairāki līderi ir prom, taču viņu vietas tukšas tiešām nav palikušas. Neskartu ventspilniekiem izdevās nosargāt tikai uzbrukumu, piepulcējot pagājušās sezonas kvartetam Višņakovs, Martinss, Abdulataofiks, Jančuks arī daudzsološo pašmāju uzbrucēju Daniilu Turkovu, kurš pirms bija devies laimes meklējumos uz Ukrainu.

Gan vidējā līnijā, gan aizsardzībā iecirsti krietni robi, kas gan jau arī aizlāpīti. Čempionu aizsardzība palika bez Igora Savčenkova (Skonto), Jevgeņija Postņikova, Vladislava Gabova (Metta), Naojas Šibamuras. Tomēr jau gatavošanās posma sākumā komandai pievienojas pašmāju spēlētāji Vitālijs Smirnovs un Oļegs Timofejevs, bet nedaudz vēlāk arī Ravis Hščanovičs. 

Līdzīgas pārmaiņas pārdzīvoja arī vidējā līnija – prom devās Oļegs Laizāns, Ritvars Rugins, Jevgeņijs Kosmačovs (izīrēts) un arī vairāki pussargi, kuru loma komandā bija epizodiskāka. Tomēr FK Ventspils izdevās atgūt divus spēlētājus, kuri savulaik jau lieliski darbojušies Kurzemes klubā. No Krievijas atgriezās slaidais nigērietis Maikls Tukura, bet Ukrainu pret Ventspili ar mieru mainīt bija moldāvs Igors Cigirlašs. Tas skatu uz dzīvi pilnīgi noteikti padarīja patīkamāku.

Bez jebkādiem zaudējumiem pēdējo robežu – vārtu sargāšanu – izdevās pastiprināt ar Vitāliju Meļņičenko, kurš šobrīd pat izkonkurējis pagājušās sezonas stabilo vērtību Aleksandru Vlasovu. Solīds sastāvs, lai ne tikai salasītu labu starta vienpadsmitnieku, bet arī sarūpēto iekšējo konkurenci, bet konkurence, kā zināms ir progresa dzinulis.

Jādomā, ka medaļu kandidātos šogad diez vai gaidāmas kādas pārmaiņas, jo tomēr maz ticams, ka kāds spēs iespraukties lielajā četriniekā – FK VentspilsLiepājas metalurgsSkonto, Daugavpils Daugava. Protams, sezona ir gara, vēl iespējamas izmaiņas sastāvos, turklāt dažādos virzienos, un tas var iespaidot komandu sniegumu, tomēr vismaz šobrīd grūti nosaukt vēl kādu komanda, kura varētu būt gatava pacīnīties par medaļām. Cita lieta – nav ne mazāko šaubu, ka arī nosacītais otrais ešalons pabojās nervus līderiem un arī atņems pa kādam punktam. 

FK VENTSPILS SPĒLES 1. APLĪ

25.marts plkst. 14 Ventspils 2.pamatskolas stadions
FK Ventspils - FK Spartaks
Galvenais tiesnesis: Vadims Direkotrenko
Asistenti: Deniss Grabējs, Aleksejs Spasjonnikovs
Ceturtais tiesnesis: Jevgēņijs Vasjukovs
Inspektors: Jānis Pukijāns

01.apr. 14:00 Skonto - FK Ventspils

8.apr. 16:00 FK Ventspils - SK Liepājas metalurgs

15.apr. 15:00 FK Ventspils - FB Gulbene

18.apr. 17:30 FK Ventspils - FK Daugava Rīga

22.apr. 16:00 FS Metta/LU - FK Ventspils

28.apr. 17:00 FK Ventspils - FK Jelgava

2.mai. 18:00 FC Jūrmala - FK Ventspils

6.mai. 18:00 FK Ventspils - FC Daugava

FK VENTSPILS 2012

Aleksandr

Vlasovs

Latvija

Vitālijs

Meļņičenko

Latvija

Valentīns

Raļķevičs

Latvija

Vitālijs

Smirnovs

Latvija

Vladimirs

Bespalovs

Latvija

Vitālijs

Barinovs

Latvija

Mihails

Badjautdinov

Krievija

Oļegs

Timofejevs

Latvija

Raivis

Hščanovičs

Latvija

Antons

Kurakins

Latvija

Maikls

Tukura

Nigērija

Edgars

Vērdiņš

Latvija

Romāns

Bespalovs

Latvija

Pāvels

Hohlovs

Latvija

Eduard

Suhanovs

Krievija

Visvaldis

Ignatāns

Latvija

Kristians

Ago

Nigērija

Vladimirs

Mukins

Latvija

Daniils

Turkovs

Latvija

Ahmeds

 Abdulataofiks

Nigērija

Federiko

Martiness

Urugvaja

Eduards

Višņakovs

Latvija

Vadim

Jančuks

Krievija

Kaspars

Svārups

Latvija

Igors

Gilmanovs

Krievija

Igors

Cigirlašs

Moldāvija

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: