Ventspils Digitālajā centrā pedagogi pilnveido un sertificē savas datorprasmes starptautiskā apmācību projektā e-GUARDIAN.

Pedagogi un mācību iestāžu administrācijas darbinieki, apgūstot zināšanas pēc projektā izstrādātas apmācību programmas un sekmīgi nokārtojot e-Guardian testu, iegūs sertifikātu par drošu interneta lietošanu. Apmācību process dalās trīs posmos - zināšanu pašnovērtējums ar e-GUARDIAN IKT drošības barometru, apmācību kurss un zināšanu novērtējums ar e-GUARDIAN testu.

Mācību materiāls ietver gan teoriju, gan praktiskos ieteikumus un pašpārbaudes jautājumus par galvenajiem jautājumiem, kas saistīti ar drošību internetā. Tas ir, drošība tiešsaistē, organizāciju drošība, bērnu aizsardzība no nevēlama interneta satura, datoraizsardzība, privātums un datu aizsardzība, datorlietošanas ētika.

Šobrīd e-GUARDIAN programma tiek ieteikta kā droša interneta lietošanas standarts Latvijas un Lietuvas izglītības iestādēm. Tiek plānots to oficiāli apstiprināt un iekļaut Eiropas datorprasmes sertifikāta (ECDL) programmas ietvaros.

Projekts finansiāli tiek atbalstīts Eiropas Komisijas mūžizglītības programmas Leonardo da Vinči inovāciju pārneses apakšprogrammas ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: