Zaļo un zemnieku savienība ir atstāta opozīcijā nevis oligarha Aivara Lemberga, bet gan politiski neapmierinātā Valda Zatlera dēļ, intervijā aģentūrai LETA apgalvo Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Lembergs nekur no Latvijas nav aizbraucis, tepat vien viņš ir, tāpat mēs ar viņu tiekamies, pārrunājam dažādus jautājumus. Lembergs ir pateicis, ka distancējas no konkrētas darbības ZZS, jo viņam ir savas rūpes, ar ko nodarboties, bet tas nenozīmē, ka viņš nenāk un nesaka savu viedokli, un, kad viņam ir laiks, Lembergs piedalās arī ZZS valdes sēdēs," pastāstīja Brigmanis.

ZZS frakcijas līderis arī norādīja, ka ZZS netaisās no Lemberga kaut kādā veidā atteikties. Ar partiju "Latvijai un Ventspilij" ZZS ir noslēgts sadarbības līgums.

Brigmanis arī apgalvoja, ka Saeimā nav milzīgas pretestības pret ZZS ne no "Vienotības", ne no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK puses.

Arī ar deputātiem no Zatlera reformu partijas ZZS deputātiem esot koleģiālas, draudzīgas attiecības. "Nekas neliecina par to, ka mums ar viņiem kā kolēģiem ir antagoniskas pretrunas," apgalvo Brigmanis. Līdz ar to par Zatlera novilktajām "sarkanajām līnijām" pret ZZS dalību koalīcijā, pēc Brigmaņa domām, var teikt, ka nevar būvēt politiku uz dziļiem personiskiem aizvainojumiem.

Lembergs joprojām ir viens no sabiedrībā populārākajiem politiķiem, uzsver Brigmanis. Zatlers par viņu var teikt, ko grib, ZZS līderiem viņa vārdi nav nekāds arguments. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viss, ko pats Zatlers ir publiski solījis sabiedrībai, netiek pildīts. Nekas nenotiek.

Savus solījumus, kuri ir ļoti diskutabli, pati Zatlera reformu partija nepilda - vai tas būtu Zatlera solījums par "Saskaņas centra" ņemšanu valdībā vai par pareizticīgo Ziemassvētku kā svinamas dienas iekļaušanu kalendārā. Arī no idejas par vēl vienu brīvdienu pēc katra izvēles ZRP ir atteikušies. Nu kā tādam politiķim var ticēt, kurš visu laiku kaut ko sola, bet nevienu savu solījumu nepilda, retoriski jautā Brigmanis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: