Karosta ir īpaša vieta Latvijā. Tā radīta 19. gadsimtā uz ziemeļiem no Liepājas Krievijas impērijas vajadzībām, vēlāk tur saimniekoja Latvijas Republikas armija, pēc tam Padomju armija.

Padomju laikos tā bija civilpersonām nepieejama teritorija – “slēgtā pilsēta”. Tagad Karosta ir Liepājas pilsētas daļa, kas neparastā veidā atspoguļo mijiedarbību starp caristiskās Krievijas militāro eleganci un padomju militārismu. Tā ir neparasta pilsētvide ar spēcīgiem un asiem kontrastiem. Karosta ir brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne tikai Latvijas, bet arī pasaules vēsturē un arhitektūrā.

Izstādē apkopoti 19 autoru darbi. Autorus vieno spēja saskatīt skaisto Karostas pilsētvidē. Izstādē izmantoti arī darbi, kas tapuši Radošās nometnes “Karosta – Foto osta 2011” laikā. Radošā nometne notika Karostā 2011. gada augustā. Nometne veidota kā jauna tradīcija Karostā, un 2012. gadā tās norises laiks būs no 13. līdz 17.jūnijam.

Fotoizstādi sadarbībā ar Liepājas foto studiju “Fotast” rīko Karostas glābšanas biedrība (KGB), kas pazīstama kā aktivitāšu organizētāja Karostas cietumā. 2012. gada septembrī apritēs 10 gadi kopš KGB uzsāka savu darbību, Karostas cietumā noorganizējot pirmo izrādi “Aiz restēm”. Ar fotoizstādi KGB uzsāk sava jubilejas gada atzīmēšanu. Fotoizstāde “Karosta – foto osta” savu ceļu pa Kurzemi uzsāka jau pērnā gada decembrī, kad tā bija apskatāma Liepājā. Pēc tam izstāde ceļoja uz Kuldīgu un uz Aizputi. Pēc Ventspils izstāde tiks izstādīta Talsos un Rīgā. Karostas glābšanas biedrība 2012. gada tūrisma sezonā savu jubileju un 10 Karostas cietuma “brīvības gadus” atzīmēs ar vairākiem bezmaksas pasākumiem, jauniem oriģināliem pakalpojumiem un speciāliem jubilejai veltītiem suvenīriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: