Biomasas apkures iekārtu piegādi un montāžu siltumavotā Ventspilī, Talsu ielā 69, veiks SIA "Latvijas energoceltnieks", informēja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" preses sekretāre Inga Aulmane.

Starp "Ventspils siltumu" un "Latvijas energoceltnieku" parakstītais līgums paredz, ka tiks veikta tehnoloģiskās daļas projektēšana, divu biomasas katlu ar kopējo jaudu 20 megavati (MW) un atbilstošu palīgiekārtu piegāde un būvmontāža, jauna skursteņa piegāde un būvmontāža u.c. darbi. Šos darbus plānots veikt 17 mēnešu laikā.

Siltumavotā Talsu ielā 69 līdz šim izmantoja ogles un mazutu, taču pēc rekonstrukcijas tiks sākta atjaunojamo dabas resursu - koksnes biomasas - izmantošana, pilnībā aizstājot mazutu. Koksnes biomasa ir videi daudz draudzīgāka par mazutu, tās izmantošana samazinās katlumāju ietekmi uz pilsētas gaisa kvalitāti, īpaši sēra dioksīda izmešu līmeni, skaidroja uzņēmumā "Ventspils siltums".

"Ventspils siltums" parakstījis arī līgumu ar SIA "Strasa konsultanti" par projektēšanas veikšanu siltumavotam Talsu ielā 69. Līgums paredz, ka tiks veikta demontāžas darbu projektēšana, virszemes būvju (noliktavas) un inženiertehnisko pieslēgumu, tostarp kabeļtrases, projektēšana.

Lai nodrošinātu profesionālu būvuzraudzību un projekta vadību būvobjektos Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69, Ventspilī, "Ventspils siltums" parakstījis līgumu ar AS "Inspecta Latvia" par šo pakalpojumu nodrošināšanu.

Darbi notiek projektā "Ventspils pilsētas centralizētās siltumapgādes siltumavotu Ventspilī, Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69, rekonstrukcija, pārejot uz citu kurināmo - biomasu (koksni)".

Projekta mērķis ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, veicot siltumavotu Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstrukciju. Abos siltumavotos tiks uzstādīti jauni, ekonomiski, patērētāju siltumslodzei atbilstošas jaudas biomasas katli un nepieciešamās palīgiekārtas.

Projekta plānotās kopējās izmaksas ir 12,49 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums ir seši miljoni latu jeb 50% no kopējām uz projektu attiecināmajām izmaksām, bet pārējās izmaksas sedz "Ventspils siltums".

Projekta plānotais ieviešanas laiks ir divi gadi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: