Ventspils slimnīca, salīdzinot ar citu pilsētu slimnīcām, ir priviliģētā situācijā, jo to finansiāli atbalsta arī pilsētas pašvaldība.

Iedzīvotāju veselības aprūpe ir valsts finansēta nozare, taču Ventspils pašvaldība uz valsts budžetu vien nepaļaujas. Lai ventspilniekiem būtu pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, pašvaldība pilsētas slimnīcai ik gadu piešķir ievērojamas naudas summas jaunu medicīnisko tehnoloģiju un aprīkojuma iegādei.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece uzsver, ka slimnīca augstu novērtē pašvaldības atbalstu veselības aprūpes uzlabošanai. Domes papildus piešķirtais finansējums ļauj regulāri atjaunot slimnīcas materiāli tehnisko bāzi. Tas nodrošina augstu medicīnisko pakalpojumu kvalitāti iedzīvotājiem, ko, pateicoties jaunākās paaudzes tehnoloģijām, dod modernas izmeklēšanas un operāciju metodes.

Slimnīcas vadītāja zina stāstīt, ka ne visas pašvaldības tā atbalsta savu pilsētu slimnīcas, kā tas notiek Ventspilī. Īpašs atbalsts un izpratne par slimnīcas vajadzībām tiek izjusts no domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga un veselības nozares kuratora domes priekšsēdētāja vietnieka Gunta Blumberga.

Nesen slimnīcai piegādātas un uzstādītas medicīniskās tehnoloģijas, kas iegādātas par pašvaldības pērn piešķirtajiem gandrīz 120 tūkstošiem latu. Pats vērtīgākais pirkums ir monitorsistēma intensīvās terapijas nodaļai, kas izmaksāja 80,5 tūkstošus latu. Reanimācijas nodaļai iegādāta arī mākslīgās plaušu ventilācijas iekārta un funkcionālās reanimācijas gultas – divas pieaugušajiem un viena bērniem. Tikmēr traumatologu ortopēdu vajadzībām par pašvaldības naudu nopirkts artoskopijas šeivers, bet traumpunktam – jauna operācijas lampa.

Pašvaldība medicīnisko tehnoloģiju un aprīkojuma iegādei slimnīcai finansējumu piešķir jau daudzus gadus. Piemēram, 2009. gadā, pateicoties domes finansējumam, par 47 tūkstošiem latu tika aprīkota rekonstruētā bērnu nodaļa. Bet citām nodaļām iegādātas medicīniskās tehnoloģijas 45,5 tūkstošu latu vērtībā. Tai skaitā nopirkts jaundzimušo reanimācijas galds, kardiotokogrāfs, pārvietojamais kardiomonitors, mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas un citas.

Tikmēr 2010. gadā par 87 tūkstošiem latu aprīkotas rekonstruētās trešā stāva nodaļas – ginekoloģijas, acu slimību un ausu, kakla un deguna slimību nodaļa. Bet citu nodaļu medicīniskajās tehnoloģijās ieguldīti 13,5 tūkstoši latu. Iegādāts jauns endoskops, elektrokardiogrāfi, vakuumsūknis un medicīniskais ledusskapis asins sagatavošanas nodaļai.

Izņēmums nav arī šis gads. Šogad pašvaldība slimnīcai piešķīrusi 109 tūkstošus latu. Par domes līdzekļiem jau iegādāts gaisa kompresors saspiestā gaisa padevei uz nodaļām un operāciju zālēm. Bet kardioloģijas nodaļa šogad tiks pie jauna asinsspiediena diennakts monitora un holtera monitora. Paliatīvās aprūpes nodaļai paredzēts iegādāties jaunu funkcionālo gultu un ratus gulošo pacientu pārvadāšanai.

Vairākas iekārtas saņems dzemdību nodaļa, tai skaitā jaunu monitoru bērnu intensīvajai palātai un iekārtu dzemdību atsāpināšanai. Pie jaunas aparatūras šogad tiks arī hemodialīzes, fizikālās terapijas, dzemdību, ginekoloģijas, iekšķīgo slimību, diagnostikas un neiroloģijas nodaļas, kā arī operāciju bloks, traumpunkts un asins sagatavošanas kabinets.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: