Ventspils brīvostas valde nolēmusi rosināt Satiksmes ministrijai (SM) grozīt Ventspils brīvostas pārvaldes nolikumu, lai turpmāk pārvalde būtu tiesīga sniegt plašāku informāciju sabiedrībai par Ventspils brīvostas pārvaldes un valdes darbu.

Kā informēja Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs, ostas valde vēlas arī publiskot gada pārskatus un Ventspils brīvostas valdes pieņemtos lēmumus, kas nesatur ierobežotas pieejamības informāciju.

Ventspils brīvostas valdes 24. februāra sēdē, kurā tika pieņemts šāds lēmums, piedalījās visi Ventspils brīvostas valdes locekļi - Ventspils domes pārstāvji Aivars Lembergs, Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Vilis Avotiņš, Finanšu ministrijas pārstāve Sandra Bukane, Satiksmes ministrijas pārstāvis Artis Stucka un Ekonomikas ministrijas pārstāvis Antons Vjaters.

24. februāra sēdē valdes locekļi tika iepazīstināti ar pārskatu par kravu apgrozījumu 2011.gadā, kā arī Ventspils brīvostas 2011. gada investīciju programmas izpildi. Kā jau ziņots iepriekš, Ventspils brīvostas termināļu kravu apgrozījums 2011. gadā salīdzinājumā ar 2010. gadu pieauga par aptuveni 15%.

Savukārt investīciju programma ir īstenota plānotajā apmērā, 2011. gadā ieguldot Ventspils brīvostas un Ventspils pilsētas attīstībā gandrīz septiņus miljonus latu. Lielākie objekti 2011. gadā bija Ventas tilta rekonstrukcijas pabeigšana un apgaismojuma ierīkošana, pievadceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām, Ventas upes kanāla krasta nostiprinājuma izbūve, hidrotehnisko būvju remonti un uzturēšana, rūpniecības attīstībai nepieciešamo infrastruktūras objektu būvniecība, kā arī dažādu brīvostas teritorijā esošo graustu nojaukšana un teritorijas sakārtošana.

Lai turpinātu īstenot investīciju programmu arī 2012. gadā, saskaņā ar veiktās iepirkuma procedūras rezultātiem Ventspils brīvostas valde apstiprināja projektā "Pievadceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" veicamo būvniecības darbu līgumu slēgšanu ar SIA "Variants", SIA "Ostas celtnieks" un pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par kopējo summu 1,9 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tāpat saskaņā ar veiktās iepirkuma procedūras rezultātiem Ventspils brīvostas valde apstiprināja līgumu slēgšanu ar SIA "Labiekārtošanas kombināts" un SIA "Galanthus" par Ventspils brīvostas teritorijas uzturēšanu - ielu, ietvju, skvēru tīrīšanu un apgaismojumu, iekškvartālu uzturēšanu un zāles pļaušanu, melioratīvo sistēmu uzturēšanu.

Valdes sēdē tika izskatīta virkne jautājumu par Ventspils brīvostas teritorijā esošo uzņēmumu un privātpersonu zemes nomas līgumu izmaiņām, nepieciešamajiem termiņu pagarinājumiem vai apakšnomu.

Tostarp Ventspils brīvostas valdē ar lūgumu nomāt teritoriju, nenosakot nomas maksu, bija vērsies nodibinājums "Alternatīvais aprūpes centrs "Žēlsirdības māja"". Kamēr nodibinājumam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, brīvostas valde piekrita atbrīvot "Žēlsirdības māju" no teritorijas nomas maksas.

Ventspils brīvostas valde apstiprināja Ventspils brīvostas koplīguma ar darbiniekiem parakstīšanu. Koplīgums ar darbiniekiem to pilnvarotā pārstāvja personā, kā arī ar arodbiedrību tiek slēgts reizi divos gados un šo divu gadu laikā nosaka darbinieku sociālās aizsardzības un garantijas jautājumus, noteikumus par darba aizsardzību un darba apmaksu, nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšanu, kvalifikācijas celšanas kursus, kā arī citus vispārējos ar darba devēja un darbinieka attiecībām saistītos jautājumus. Jaunais koplīgums nepalielinās Ventspils brīvostas pārvaldes izdevumus salīdzinājumā ar iepriekšējo koplīgumu.

Tāpat Ventspils brīvostas valde izskatīja pašlaik vienīgā Ventspils ostā velkoņu pakalpojumu sniedzēja AS "PKL Flote" iesniegumu ar lūgumu paaugstināt Ventspils ostā ienākošajiem kuģiem sniedzamo pakalpojumu cenu griestus. Jautājums tika atlikts ar norādi sagatavot papildu informāciju par uzņēmuma izdevumu posteņiem un izmaiņām salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kas kalpotu kā pamatojums izvērtējumam par cenu griestu potenciālajām izmaiņām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: