Sakarā ar šā gada 23.februāra plūdiem, kas izraisīja vairāk ne kā 30 ielu posmu pārplūšanu, pašvaldība informē, ka līdz šīs dienas vakaram visās bīstamajās vietās ūdens līmenis bija pazemināts, lai tas nenokļūtu mājās.

Ventspilnieki portāla www.ventasbalss.lv forumā pauduši viedokli, ka rekonstruētās ielas tikušas nepareizi izprojektētas un ievietotas neatbilstošas caurtekas. Apgalvojumiem, ka iebūvētās plastmasas caurtekas ar diametru 315mm ir neatbilstošas, nevar piekrist, jo šādām caurtekām caurplūde ir vismaz 30 – 50 m2 stundā, ja caurteka ir brīva un var normāli tecēt ūdens, skaidro pašvaldībā.

Plūdu iemesls bija nelabvēlīgu laika apstākļu sakritība, kad pēc 20.janvāra lietiem ap 26.janvāri sākās stiprs sals, savukārt vēlāk sniegputenis, aizputinot grāvjus, izveidoja blīvu sniega – ledus masu, kas radīja aizsprostojumus. Spēcīgais lietus naktī no 22. uz 23.februāri izkausēja ap 50% no esošā sniega, kas ūdens veidā uzkrājās aizsalušajos grāvjos, jo grāvju teknēs sniegs atkūst lēnāk nekā sniegs pļavā.

Jau pēc 2011.gada 1.septembra plūdiem tika analizēti „vājie punkti”, un jau 2011.gadā tika veikti atsevišķi darbi, piemēram, izlaides izbūve Inženieru ielā pie Vidumupītes, bet 2012.gadā tiks izbūvēta jauna izlaide lietusūdenim Vidumupītē pie Bērzu ielas. Savukārt visi maģistrālie grāvji tika īpaši rūpīgi pārtīrīti pagājušā gada novembrī un decembrī. Ir pasūtīts arī Vidumupītes izpētes projekts un visas lietus sistēmas datormodelēšana, kas tuvākajā laikā tiks skatīta Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijā. Ja būs nepieciešamība, tiks organizēta šo pasākumu īstenošana.

Pašvaldība lūdz arī iedzīvotājus rūpīgāk sekot līdzi grāvju sistēmai, jo pilsētā ir ap 30 km maģistrālie grāvji, kas tiek regulāri centralizēti tīrīti, bet ap 150 km ir grāvji gar individuālām mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: