23.februārī Ventspilī visu dienu intensīvi strādāja dažāda tehnika, ar kuras palīdzību tika novērsti strauji kūstošā sniega dēļ izveidojušies plūdi privāto dzīvojamo māju rajonos.

Plūdu novēršanas darbos iesaistītas arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta iespējamās tehnikas vienības, pašvaldības SIA „Ūdeka” speciālā tehnika, kā arī dažādu Ventspils būvfirmu – pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” , SIA „Kopne”, SIA „LAMD Serviss” , SIA „VIA”, SIA „Galantus”, SIA „T-Vita” un SIA „Ostas celtnieks” – traktori un sūkņi ūdens pārsūknēšanai.

Ūdens novadīšana no meliorācijas grāvjiem ir ļoti apgrūtinoša, jo gandrīz pie katras iebrauktuves privātīpašumā caurtekas ir aizsalušas, tās jāatrok un ar speciālu tehniku jāattīra, lai varētu ūdeni novadīt tālāk.

Ūdens novadīšana ir jāsāk no zemākiem meliorācijas punktiem, tādējādi pakāpeniski tiek attīrīti grāvji , kuri savāc ūdeni no citiem meliorācijas grāvjiem , kuri bieži vien ir par iemeslu tam, kādēļ kādā īpašumā ūdens līmenis ir uzplūdis. Situācijas risināšanai tiek izmantoti pat tādi paņēmieni kā ūdens pārsūknēšana no viena grāvja uz ielu, kurā ir izbūvēts lietus ūdens kolektors pat aptuveni 100 m attālumā.

Šobrīd vēl situāciju nevar uzskatīt par atrisinātu, taču pamazām ūdens līmenis visvairāk uzplūdušajās vietās krītas. Plūdu likvidēšanas darbi turpinās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: