Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ziema pārsteidz ar plūdiem

Biezā sniega kārta un straujais atkusnis ar lietu ir izraisījuši pilsētā vietēja mēroga plūdus. Pamatīgi applūdinātas ne tikai ielas un pagalmi, bet arī vairākas privātmājas. 

Pašvaldības atbalsta slimnīcas

Kurzemes pašvaldības kopā ar reģiona slimnīcām vakar Ventspilī mēģināja panākt kompromisu ar veselības ministri Ingrīdu Circeni par lielāka valsts finansējuma piešķiršanu veselības aprūpei.

2.lpp.Viedoklis: „Teicamnieki mājasdarbos”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijai kā valstij un tās cilvēkiem ir devusi iespēju apgūt ļoti noderīgas saimniekošanas prasmes, devusi arī līdzekļus darbu īstenošanai. Taču līgumsaistības paredz arī mājasdarbus, kas Latvijai ir jāizdara. Mums problēmu ir gan ar prasmju un finansējuma apguvi, gan ar mājas darbu izpildi.»

3.lpp.

Daudzi pāriet uz autogāzi

Pieaugot benzīna un dīzeļdegvielas cenām, arī ventspilnieki domā, kā ietaupīt. Risinājumu daudzi rod, uzstādot autogāzes iekārtas un degvielai tērējot uz pusi mazāk. Tie, kuri jau pārliecinājušies par šīs sistēmas priekšrocībām, apgalvo, ka runām par to, ka gāze bojā auto un ir sprādzienbīstama, nav pamata.

4.lpp. Viena rokā šķēps, otrā – fotoaparāts

«Māri, tev vajadzētu uztaisīt izstādi ar bildēm, kurās ir sportisti!» trenera Grīvas fotoizstādes atklāšanā teica viņa bijušie audzēkņi un kolēģi.

50 gadi kopā ar medību korifeju

Neparastākais notikums ugālnieku Aijas un Aivara Mačtamu dzīvē ir līdzdarbošanās meitas radībās, palīdzot piedzimt mazmeitai Līvai. Darītāja toreiz bija Aija, bet, ja neskaitāmi gadi kopā pavadīti, viss rādās kopīgs.

5.- 6lpp. TV Programma

7.lpp. Vide. Sēklu frontē sācies karš

Pavasaris vēl nav iestājies, bet jau briest skandāls, kurā var tikt ierauts teju vai katrs dārzeņu audzētājs, kaut vai tikai emocionāli. Sašutumu izraisījis likums, kas ļauj tirgot tikai Eiropas Savienības vai Latvijas vietējo šķirņu katalogos iekļautas sēklas.

Atkritumu apsaimniekotāji gatavi dialogam

Joprojām Ventas Balss saņem jautājumus par atkritumu apsaimniekošanu – individuālo māju saimnieki uztraukušies, ka mēnesī nespēs konteineru piepildīt, savukārt daudzdzīvokļu māju pārstāvji raizējas par to, ka daudzos dzīvokļos iemītnieku ir vairāk nekā deklarēts, tāpēc atkritumu konteineri vienmēr pilni un nav, kur izmest gružus.

8.lpp. Sports. BK Ventspils turpina cīņu par pirmo vietu

Svarīgu un reizē arī grūtu uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa spēlē izcīnījis BK Ventspils, kas izbraukumā ar 60:57 (14:13, 11:11, 17:15, 18:18) apspēlēja Nīderlandes vienībuZZ Leiden, tādējādi pirms pēdējās spēļu kārtas saglabājot reālas izredzes uz pirmo vietu savā apakšgrupā.

Frisbijisti turpina cīņu par medaļām

Izcīnījusi trīs uzvaras tikpat aizvadītajās Latvijas frisbija čempionāta trešā posma spēlēs, līderpozīcijās kopvērtējumā tagad izvirzījusies Flying Worms vīriešu komanda. Savukārt sieviešu komanda ar sešām uzvarām un pieciem zaudējumiem uz šo brīdi ieņem ceturto pozīciju.

9. lpp. Otrā jaunība. Viņi ir vajadzīgi man, bet es – viņiem

Četri ventspilnieki kļuvuši par nesen iznākušās grāmatasSenioru labo darbu grāmata varoņiem. Šīs grāmatas prezentācija notika vakar pilsētas Kultūras centrā. Neapšaubāmi, ka to senioru skaits, kas dzīvo starp mums un nesavtīgi velta sevi iemīļotajām nodarbēm, ir daudz vairāk, nekā tas ir aprakstāms vienā grāmatā.

Došanās pensijā tiek atlikta

Pensionēšanās vecuma paaugstināšana jau no 2014. gada kļūst arvien reālāka. Šonedēļ valdības komiteja akceptēja šo grozījumu virzīšanu uz Ministru kabinetu. Tiem, kas bija domājuši pensionēties 2016. gadā, visticamāk, šo sapni vajadzēs atlikt uz diviem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: