Ceturtdien Ventspilī iepazīšanās vizītē ieradīsies LR Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme–Grende.

Vizītes laikā ministre viesosies Pārventas bibliotēkā, Galvenajā bibliotēkā, Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā, Ventspils mākslas skolā un Amatu mājā. Tā kā viena no ministres definētajām prioritātēm ir kultūrizglītība, vizītes ietvaros ministre apmeklēs arī Kultūras ministrijas pārziņā esošo kultūrizglītības iestādi – Ventspils Mūzikas vidusskolu un vizītes ietvaros tiksies ar audzēkņiem un pedagogiem.

Tāpat Jaunzeme–Grende apmeklēs Jaunrades namu, kur apspriedīs kultūras un kultūrizglītības jomā svarīgus jautājumu un tiksies ar Ventspils kultūras iestāžu vadītājiem un nozares profesionāļiem. Viena no vizītes svarīgākajām tēmām ir diskusija par iespēju piesaistīt ES finansējumu kultūras nozarei nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam, plānojot Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecību Lielajā laukumā, kā arī diskusija par radošo industriju attīstību Ziemeļkurzemes reģionā.

Vizītes laikā ministre apmeklēs arī valsts nozīmes arhitektūras pieminekli – Valsts policijas ēku Kuldīgas ielā 2 un viesosies Livonijas ordeņa pilī, kur iepazīsies ar pils restaurācijas 2. kārtas darbiem.

Vizītes noslēgumā Jaunzeme–Grende teātra namā „Jūras vārti” piedalīsies svinīgā sadarbības vienošanās protokola atjaunošanā starp Ventspils pilsētas domi un Valmieras Drāmas teātri par teātra viesizrādēm 2012. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: