Lai atbalstītu donoru kustību Latvijā, ir izveidotas Donoru privilēģiju kartes, kas dažādos uzņēmumos dos iespēju saņemt atlaides. Ar šo mēnesi tās ir pieejamas arī ventspilniekiem, kuri aktīvi iesaistās asins ziedošanā.

Projektu īsteno Valsts asinsdonoru centrs (VADC), kas noslēdzis sadarbību arī ar Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu. Tādejādi Donoru privilēģiju kartes var saņemt arī mūsu slimnīcas asins sagatavošanas nodaļā.

Privilēģiju kartes var saņemt donori, kas gada laikā asinis ir ziedojuši trīs vai vairāk reizes. Šī karte dod iespēju saņemt dažādas atlaides pie VADC sadarbības partneriem, tostarp arī Ventspilī. Tai skaitā Olimpiskais centrs „Ventspils” Donoru privilēģiju kartes īpašniekiem piedāvā 20% atlaidi uz lielo peldbaseinu. „Ģimenes aptiekā” Ganību ielā 8 un Kuldīgas ielā 16 patstāvīgie donori var saņemt 7% atlaidi, bet optikas veikalā „Metropole” Lielajā prospektā 3/5 – 10% atlaidi.

Turklāt Ventspils donori uzrādot privilēģijas kartes, atlaides var saņemt arī citur Latvijā. Piemēram, „Līvu Akvaparkā”, „Veselības centrā 4”, P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, VEF Rīga basketbola klubs piedāvā 50% atlaidi biļetei uz mājas spēlēm un tamlīdzīgi. Detalizētu informāciju par citur Latvijā iegūstamajām atlaidēm var uzzināt www.donors.lv Atlaižu piedāvājumi var tikt mainīti un papildināti.

„Mēs uzskatam, ka mūsu donori to ir pelnījuši. Prieks, ka ir uzņēmumi, kas atbalsta donorus, kuri ir gatavi ziedot savas asinis, glābjot cilvēku dzīvības,” uzsver Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Baiba Griķe.

Karte būs derīga trīs gadus no tās izsniegšanas brīža, un to drīkst izmantot tikai tās īpašnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: