Kā liecina Ventspils siltumapgādes uzņēmuma apkopotie dati, 2012. gada janvārī siltumenerģijas patēriņš salīdzinājumā ar 2011. gada decembri ir pieaudzis par 36%.

Vidējā āra gaisa temperatūra janvārī bija -1,0°C, bet pērnā gada decembrī +3,8°C, līdz ar to šogad janvārī bija par 4,8°C vēsāks, nekā decembrī.

Salīdzinot šī gada janvāra mēneša vidējo āra gaisa temperatūru –1,0°C ar 2011. gada janvāri -0,8 °C, var secināt, ka tās ir ļoti līdzīgas, tādēļ siltumenerģijas patēriņi un apkures izmaksas bijušas līdzvērtīgas. Ventspilī vidējā aprēķinātā cena par viena kvadrātmetra apsildīšanu ar PVN 12%:

- 2012. gada janvārī – 1,08 LVL;

- 2011. gada decembrī – 0,79 LVL;

- 2011. gada janvārī – 1,10 LVL.

Cena aprēķināta ņemot vērā kopējo siltumenerģijas patēriņu un spēkā esošo tarifu 38,07 LVL/MWh un PVN. Jāatzīmē, ka Ventspilī, patiecoties veiktajiem energoefektivitātes pasākumiem un līdzekļu optimizācijai, siltumenerģijas tarifu izdevies saglabāt nemainīgu kopš 2009. gada 1. oktobra, un tas ir viens no zemākajiem valstī.

Aplēses liecina, ka pilsētā vidējā apkures maksa par divistabu dzīvokli (48m²) šī gada janvārī ir 51,84 LVL ar PVN, bet pērnā gada janvārī – 52,80 LVL ar PVN.

Salīdzinājumā vidējā apkures maksa par divistabu dzīvokli (48m²) 2011. gada decembrī bija 37,92 LVL ar PVN.

Maksājumu aprēķināšanai par siltumenerģiju, kas patērēta karstā ūdens sagatavošanai, iesakām izmantot speciāli sagatavotas maksājuma aprēķina tabulas, kas atrodamas portāla ww.ventspils.lv sadaļā „Komunālie maksājumi.”

Ventspils siltums vadība pateicas iedzīvotājiem par laikus samaksātiem rēķiniem. Klienti var būt pārliecināti, ka visi līdz šim veiktie maksājumi abonentu kartītēs ir uzskaitīti. Jebkuru šaubu vai neskaidrības gadījumā aicinām vērsties uzņēmuma abonentu daļā, lai veiktu uzskaites un maksājumu salīdzināšanu un precizēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: