30. un 31. janvārī Ventspils Augstskolā tiksies Vācijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas akadēmiskās vides pārstāvji, lai ES programmas mūžizglītības jomā realizētā projekta KoGloss (vācu val. „Konstruktionsglossare im Fachsprachenlernen- Deutsch, Estnisch, Lettisch, Litauisch“) ceturtās darba tikšanās laikā pārrunātu inovatīvas iespējas valodu apguvē.

Projektu īsteno Dīsburga-Esenes Universitāte (Vācija), Tartu Universitāte (Igaunija), Viļņas Universitāte (Lietuva) un Ventspils Augstskola. Projekta tikšanās reizē piedalīsies arī projekta eksperti: Eiropas Nacionālo valodu institūciju federācijas prezidents Gerhards Štikels (Vācija); vācu valodas speciāliste Ramune Sarnickiene no Lietuvas un Valsts valodas centra direktora vietnieks, valodnieks Agris Timuška (Rīga).


Projekta mērķi ir uzlabot un attīstīt dzimtās valodas lietojuma un analīzes prasmes, palīdzēt apgūt svešvalodas (vācu, lietuviešu un igauņu) ar vārdkopu glosāriju palīdzību, veicināt tulkojumu kvalitātes uzlabošanu.


Projektā KoGloss tiek izstrādāta, pārbaudīta un dokumentēta valodu apguves metode, t. i. ar profesionālas valodu programmatūras palīdzību tiek analizēti autentiski teksti. Izmantojot e-mācību vidi Moodle, šī metode ļauj studējošajiem ātri un mērķtiecīgi apgūt izvēlētās nozares valodu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: