Patlaban izmaiņas ostu valžu sastāvā no Satiksmes ministrijas (SM) puses netiek plānota, informē ministrija.

Iepriekšējais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) Rīgas un Ventspils brīvostu valdēs kā Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvjus savā laikā iecēla ar Zaļo un zemnieku savienību saistītos Juri Vaskānu un Arti Stucku, kuri 2010. gadā nomainīja "tēvzemiešus" Jāni Straumi un Emīlu Jakrinu.


Satiksmes ministrijā uzsver, ka valdības deklarācija un rīcības plāna projekts paredz, ka SM līdz jūnijam izstrādās priekšlikumus esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitātes uzlabošanai un pārvaldes neatkarības un profesionalitātes stiprināšanai.


Kā ziņots, Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvi Sandru Sondori-Kukuli varētu virzīt darbam Ventspils brīvostas valdē, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta LTV.


Kā ziņots, Sondore-Kukule ir pieteikusi vērienīgu Latvijas ostu reformu ieceres, "lai izskaustu korupciju un necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu". Reformas mērķis esot izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi.


Ventspils mērs Aivars Lembergs (''Latvijai un Venstpilij'') ir paziņojis, ka Ventspils brīvosta ir gatavas spert pretsoļus ZRP valdes locekles Sondores-Kukules iecerētajai Latvijas ostu reformai. Saniknots par Sondores-Kukules plāniem bija arī Rīgas ostas valdes priekšsēdētājs un pilsētas vicemērs Andris Ameriks, norādot, ka ZRP pārstāvjiem trūkst informācijas par to, kā vispār funkcionē ostas Latvijā.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: