No jūlija līdz decembrim biedrības „Nāc līdzi!” Dienas centrā Lielajā prospektā 18 un Talsu ielā 1 tika īstenots projekts, kura laikā bērni, kas apmeklē Dienas centru, piedalījās dažādās nodarbībās, ko vadīja brīvprātīgie.

Projekta laikā tika veikta arī dušas telpas renovācija un paaugstināta dušas pakalpojuma kvalitāte.

Radošajās darbnīcās tika īstenoti visdažādākie pasākumi – keramikas un stikla apgleznošana, papīra darbi, dzijas rokdarbi, mīksto rotaļlietu šūšana, kā arī nodarbības ar nosaukumu „Saimnieko pats!”, kuru laikā bērni mācījās galda klāšanas kultūru, telpaugu pārstādīšanu, apguva darbu ar finiera zāģi, piedalījās telpu uzkopšanā un dušas telpas renovācijas palīgdarbos.

Kustību terapijā un improvizācijās Dienas centra bērni apguva ķermeņa pārvaldīšanas kultūru, atbrīvojās no negatīvās spriedzes, kā arī iestudēja divas improvizāciju dejas, kuras demonstrēja tematiskās nedēļas noslēgumā un labdarības pasākumā „Ziemassvētki visiem”.

Pēc dušas renovācijas uzlabojās sniegtā pakalpojuma kvalitāte un tagad šo pakalpojumu ir iespējams sniegt lielākam klientu skaitam. Norisinājās arī tematiskās sarunas par personisko higiēnu, kuru laikā bērni tika iepazīstināti ar dušas un higiēnas preču lietošanas noteikumiem, un arī individuālās sarunas par higiēnas ieradumiem atbilstoši vecumam un ikdienas nepieciešamībai.

Projektā kopumā tika iesaistīti 128 Dienas centra klienti, tai skaitā 53 personas, kas pakalpojumus saņem Pārventā. Vienlielāko atzinību dalībnieku vidū izpelnījās kustību terapijas nodarbības, radošās darbnīcas „Mīksto rotaļlietu šūšana”, „Mākslīgo ziedu rotas” un „Saimnieko pats”. Bērniem ļoti patika tematiskās nedēļas noslēguma pasākums un iespēja iesaistīties priekšnesumos.

Projektā iesaistītie brīvprātīgie darbinieki atzina, ka ir gandarīti par paveikto. Visatzinīgāk brīvprātīgie novērtēja tematisko nedēļu „Pats par savu naudu” un izteica priekšlikumus radošo darbnīcu pilnveidošanai.

Kopumā projekts atzīts par izdevušos, jo visas iesaistītās personas izteica vēlmi līdzīgās aktivitātēs līdzdarboties arī atkārtoti.

Apskati foto šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: