Šodien mēneša 13. datums iekritis piektdienā, ko tautā dēvē par melno piektdienu, taču to, ka šī datuma un dienas salikums negatīvi ietekmētu cilvēku ikdienas gaitas, numerologi sauc par mītiem un stereotipiem.

Numeroloģe Dita Blūma uzsver, ka no numeroloģijas viedokļa skaitlis 13 nav slikts, jo, saskaitot abus ciparus, summā veidojas četri, kas savukārt liecina par stabilitāti. Taču skaitlis 13 uz katru cilvēku iedarbojas atšķirīgi, līdz ar to dažiem tas var būt veiksmīgs, savukārt citiem šajā datumā lietas tik raiti nerisināsies.


"Neviens zinātnieks nav atradis loģisku pamatojumu tam, ka 13. datums piektdienā būtu īpaši neveiksmīgs salikums, kas nestu neveiksmes. Iespējams, kādreiz kādam ietekmīgam cilvēkam šis datuma un dienas salikums ir bijis īpaši neveiksmīgs, tādēļ tās runas par melno piektdienu aizgājušas tautās. Cilvēku vidū šis datums ir kļuvis ļoti populārs, piemēram, citi izvēlas labāk vispār neiziet no mājas, savukārt citi savā apģērbā šajā dienā izvēlas tikai dzelteno krāsu," stāstīja Blūma.


Lai analizētu "melnās piektdienas" patieso ietekmi uz cilvēku, ir jāanalizē arī tā brīža planētu stāvoklis, jāpēta paša cilvēka ciparu vibrācijas, kā arī jāvērtē vēl citas ietekmes, sacīja Blūma. Līdz ar to katrs cilvēks dienu, kurā iekrīt skaitlis 13, aizvadīs atšķirīgi - citam tā izrādīsies ļoti veiksmīga, bet citam tā būs ne tik izdevusies.


Savukārt numeroloģe Inguna Balgalve skaidroja, ka nav tādu ciparu vai skaitļu, par kuriem viennozīmīgi var teikt, ka tie ir laimi vai nelaimi vēstoši, tādēļ nav arī tādu dienu vai datumu, kurus par tādiem var uzskatīt.


Pēdējos sešus gadus 13. datumam piektdienā līdzi sekojis astrologs un numerologs Kristaps Baņķis, kurš secinājis, ka tās ir bijušas reti harmoniskas dienas.


"Zvaigznes šajā dienā nesola neko ārkārtēju un šausminošu. Mēness kalendārs vēsta, ka teju visu piektdienu piedzīvosim harmoniskās - 20. Mēness dienas - enerģētiku, kas dod spēku un veicina izlēmību. Turklāt vēl labvēlīgi atteikties no sliktiem ieradumiem, ko pastiprina Mēness atrašanās Jaunavas zīmē. Varētu pat ieteikt kvēlākajiem skeptiķiem paveikt ko nozīmīgu un jaunu," pauda Baņķis, piebilstot, ka rītdiena ir ļoti labvēlīga randiņu diena, tiesa, izplānojama līdz pat sīkumiem.


Tiek uzskatīts, ja 13. datums iekrīt piektdienā, tad tā ir īpaši neveiksmīga diena. Tāpat tiek pieļauts, ka visas nelaimes šajā dienā piesauc pats cilvēks, kurš īpaši piedomājis pie šī datuma un dienas sakritības.


Šogad kopumā tiks aizvadītas trīs "melnās piektdienas" - 13. janvārī, 13. aprīlī un 13. jūlijā. Savukārt nākamgad "melnā piektdiena" gaidāma septembrī un decembrī.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: