Projektā „Velotūrisma attīstība Ventspils pilsētā” ekspluatācijā nodoti veloceliņi, kurus izbūvēja SIA „Lamd Serviss”, nodrošinot darbu 40 ceļu būvniecības nozarē strādājošajiem.

Projekta ietvaros Ventspilī tika izbūvēti veloceliņi 10,17 km garumā, savienojot starptautisko prāmju terminālu ar iecienītiem tūrisma objektiem pilsētā: ar Vecpilsētu, Ostas promenādi, Dienvidu molu un ar Jūrmalas un Piedzīvojumu parkiem, t.sk. uzlabojot velobraucēju infrastruktūru un piedāvājot jaunu tūrisma produktu pilsētas viesiem.

Projekta rezultātā pilsētā tiek piedāvāts pilnīgi jauns tūrisma produkts – veloceliņš, kas sasaista iecienītus tūrisma objektus pilsētā, līdz ar to pilsēta kļūst draudzīga un pieejama velobraucējiem. Vienlaikus veloceliņa izbūve nodrošina drošu velotūristu pārvietošanos un uzlabo apskates vietu pieejamību. Sakārtota velotūrisma infrastruktūra ne tikai veicina velotūrisma attīstību, bet arī rada pievienoto vērtību gan tūrisma piedāvājumam, gan videi, kur tas atrodas.

Lai vietējie un ārzemju velotūristi orientētos pilsētā, projekta ietvaros tika izdots buklets „Veloceliņi Ventspils pilsētā”, kurā uzradīti jau šobrīd izbūvētie veloceliņi, kā arī tie, kurus Ventspils pilsētās pašvaldība plāno izbūvēt 2012.gada laikā.

Vienlaikus tiks uzstādītas interesantas un atraktīvas velonovietnes, pieskaņojot to vizuālo izskatu novietošanas vietām un vides funkcijai – Vecpilsētā novietojot pilsētas vēsturiskajai gaisotnei atbilstošas, savukārt jaunajā pilsētas daļā paredzot atraktīvas un saistošas velonovietnes, kuras plānots uzstādīt līdz 2012.gada maijam.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 863 378,75 LVL, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 84,99% – 699 917,65 LVL; valsts budžeta dotācija 4,5% – 37 058,82 LVL un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums – 126 402.28 LVL., t.sk. neattiecināmās izmaksas 39 849,34 LVL.

Foto: ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: