Trīs maču zaudējumu sēriju BBL čempionātā pārtraukuši BK Ventspils basketbolisti, kas viesos ar 82:75 pieveica Tartu Universitāti. Komandas jaunpienācējs Mamadi Diane guva 13 punktus un četras reizes pārķēra piespēles.

Ventspilnieku jaunpienācējs Diane laukumā devās jau starta pieciniekā un, tāpat kā Džamars Jangs, ceturtdaļu nospēlēja bez maiņām. Tajā viņš izcēlās ar diviem punktiem un divām pārķertām bumbām, bet kopumā desmitminūte aizritēja gaužām mazrezultatīvi. Pirmajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru – 12:11 – devās mājinieki.

Otrās ceturtdaļas sākums aizritēja Dianes jeb Mo zvaigznē! BK “Ventspils” jaunais amerikānis minūtes laikā guva piecus punktus pēc kārtas un vēl reizi atbruņoja sāncensi, panākot 16:12 jau viesu labā. Pēc komandas kārtējās kļūdas Tartu Universitātes treneri sauca pēc minūtes pārtraukuma. Pēc tā punktu gūšanas stafeti pārņēma Džamars Jangs, kuram piebalsoja Artūrs Bērziņš un Ronalds Zaķis, pirmo reizi panākot ar divciparu skaitli rakstītu pārsvaru – 28:17, kad puslaikā jāspēlē mazāk par četrām minūtēm.

Diemžēl šīm minūtēm apņēmības, bet varbūt arī spēka ventspilniekiem pietrūka – sekoja pieci ielaisti punkti pēc kārtas, uz kuriem viesi atbildēja ar ātriem četriem, bet Tartu studentu atbilde bija vēl iespaidīgāka. 24 sekundes līdz puslaika beigām komandas šķira vien četri punkti (32:28), tomēr pēdējais vārds piederēja BK “Ventspils”. Pēc neprecīza Bērziņa metiena atlēkušo bumbu savāca Tods Abernetijs, tūlīt to arī raidot grozā – 34:28.

Pēc pārtraukuma komandas naski ķērās pie punktu gūšanas un Gundara Vētras padotie drīz vien atguva desmit punktu pārsvaru, kārtējo reizi liekot Tartu komandai sasaukt minūtes apspriedi. Lielu labumu tas mājiniekiem gan nedeva, jo komanda turpināja kļūdīties (pēc trim ceturtdaļām Diane un Grejs pa diviem bija pārķēruši septiņas piespēles), mest garām un pārkāpt noteikumus. Savukārt ventspilnieki darbojās krietni produktīvāk, labi uzbrūkot grozam no dažādām distancēm un trešo ceturtdaļu noslēdzot savā labā 57:44.

Pēdējās desmit minūtēs būtiski situācija laukumā nemainījās. BK “Ventspils” guva punktus visdažādākajos veidos, bet mājiniekiem ar to joprojām bija problēmas. Igauņu uzbrukums “atvērās” vien pēdējā minūtē, kad divas reizes pēc kārtas izdevās trāpīt no tālās distances, bet, lai glābtu maču, ar to bija par maz – 82:75, ventspilnieki gadu sākuši ar uzvaru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: