Atjaunotais Ventspils tilts pirmo reizi iemirdzējies svētku rotā - 1. Ziemassvētkos tika svinēti Tilta svētki ar salūtu, tilta izgausmojuma ieslēgšanu un dziesmām.

Apskati foto!

Uz Ventas tilta uzstādīti gandrīz 1000 kontrolējamie gaismas elementi, to skaitā gaismas elementi uz fermām, zem tilta sijām un citur. Projektā tiek izmantota vienīgi LED tehnoloģija, kas nodrošina projektam ilgu mūžu, patērējot pēc iespējas mazāk enerģijas. Pirmo reizi Baltijā šāda tipa objektam izmantota pastāvīga lāzeru projekcija, kas uz tilta paceļamās daļas pacelšanas laikā rādīs pulksteni, kā arī citus grafiskos objektus īpašos gadījumos. Viss apgaismojums tiek vadīts ar datoru un pilnvērtīgi piekļūt gaismas vadībai var no jebkuras vietas izmantojot pat mobilo telefonu.

SIA „ArkiLED” projektu vadītājs Deniss Kiseļovs: „Ventspilī radīta viennozīmīgi vērienīgākā šī gada izgaismošanas instalācija, kas, iespējams, ir arī vissarežģītākā un daudzveidīgākā Rietumeiropas valstīs. Turklāt, tā kā lielu daļu darba paveica vietējie Latvijas ražotāji, tilta izgaismošana kļuvusi par nacionālu pasākumu, kuru izbūvēja un bauda Latvijas iedzīvotāji.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: