Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā no decembra tiks atjaunota sirds un asinsvadu slimību profilakses programma. Uz to jau tagad var pierakstīties slimnīcas reģistratūrā.

Statistikas dati liecina, ka ar katru gadu pieaug saslimstība ar sirds un asinsvadu sistēmas slimībām. Daudzas šīs saslimšanas ir kļuvušas jaunākas, proti, ar tām slimo gados arvien jaunāki cilvēki. Reti kurš vīrietis vecumā no 40 līdz 50 gadiem ir domājis par sirds slimību profilaksi un savlaicīgu ārstēšanu, kaut gan tieši šis vecums ir riska faktors pēkšņam infarktam vai insultam.

 

Organisms reizēm sūta cilvēkam brīdinājuma signālus, taču visbiežāk tie tiek ignorēti. Galvas reibšana, galvas sāpes, sirdsklauves, sirdsdarbības pārsitieni, smaguma sajūta krūtīs, elpas trūkums, vājums, nogurums un tūska – tie ir simptomi iespējamai sirds un asinsvadu saslimšanai. Pašdiagnostikas un pašārstēšanās rezultātā var nākties maksāt ar veselību vai pat dzīvību.

 

Vairumā gadījumu šīs slimības var paredzēt, pietiekami agri diagnosticēt un efektīvi ārstēt. Lai iedzīvotāji būtu droši par savas sirds un asinsvadu sistēmas veselību, Ventspils slimnīca piedāvā veikt profilakses programmu, kas ietver agrīnu diagnostiku un profilaksi. Kompleksa profilaktiskā izmeklēšana tiek veikta vienas vai divu dienu laikā. Tā ietver laboratoriskos izmeklējumus, sonogrāfiju vēdera dobumam un sirdij, elektrokardiogrammu, rentgenogrammu plaušām, kā arī sirds slodzes testu.

 

Izmeklējumu beigās apkopojot visus rezultātus, pacients saņem sertificēta kardiologa slēdzienu un rekomendācijas par tālāko dzīvesveidu. Ja izmeklējumu laikā pacientam tiek konstatētas kādas problēmas, kardiologs nozīmē ārstēšanu un, ja nepieciešams, rekomendē citu speciālistu konsultācijas.

 

Pacientus konsultē sertificēti kardiologi dr. Nataļja Novikova un dr. Gita Rancāne. Pakalpojuma primārais uzdevums ir profilakse un agrīna diagnostika, lai nepieļautu slimības attīstīšanos, noteiktu iespējamos sirds un asinsvadu saslimšanas riskus, izglītotu pacientu, kā arī koriģētu viņa dzīvesveidu.

 

Pacienti uz sirds un asinsvadu izmeklējumiem var pierakstīties, zvanot uz reģistratūru pa tālruni 63624665. Šis maksas pakalpojums ir pieejams arī pacientiem ar veselības apdrošināšanas polisēm (to, vai un cik lielā apjomā jūsu konkrētā apdrošināšanas kompānija šo pakalpojumu sedz, var noskaidrot slimnīcas reģistratūrā) vai par pilnu samaksu – Ls 131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: