Šogad desmit mēnešos darba vietās Latvijā notikuši 1164 nelaimes gadījumi. Pērn tādā pat periodā reģistrēti 957 negadījumi.

Valsts darba inspekcija informē darbā cietušie strādā līdz vienam gadam - 371 darbinieks. Lielākā daļa - 65% jeb 756 no visiem cietušajiem nelaimes gadījumos - ir vīrieši, visbiežāk vecumā no 45 līdz 54 gadiem. Biežākais nelaimes gadījumu cēlonis ir darba drošības noteikumu vai instrukciju neievērošana, kā arī nepietiekama uzmanība vai pārslodze.

Nozare, kurā ir vislielākais cietušo skaits, ir apstrādes rūpniecība ar 248 cietušajiem, no kuriem visvairāk strādāja kokapstrādē. Otrajā vietā ierindojas būvniecība ar 98 cietušajiem, savukārt trešo vietu ieņem valsts pārvalde - 95 cietušie, ko lielākoties veido pašvaldībās nodarbinātie bezdarbnieki.

Darba devēji bieži vien mēdz nelaimes gadījumus slēpt un salīdzinājumā ar 2010.gadu ir gandrīz pieckāršojies VDI uzlikto sodu skaits uzņēmumiem par nelaimes gadījumu noklusēšanu vai normatīvo aktu prasībām neatbilstošu nelaimes gadījumu izmeklēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: