Sestdien FK Ventspils futbolisti aizvadīs izšķirošo cīņu par valsta čempionu titulu, savā laukumā uzņemot Skonto, bet komandai diskvalifikāciju dēļ nevarēs palīdzēt uzreiz divi centra aizsargi – Igors Savčenkovs un Jevgeņijs Postņikovs.

Abi aizsargi nopelnīja brīdinājumus priekšpēdējās kārtas mačā Daugavpilī, tāpēc zelta maču būs spiesti noskatīties no tribīnēm. Līdz ar to no ierindas izsisti uzreiz divi centra aizsargi, turklāt tagad, komplektējot sastāvu sestdienas mačam, ventspilniekiem var rasties problēma leģionāru kvotu dēļ. Latvijas čempionātā laukumā vienlaicīgi var atrasties pieci ārzemju futbolisti, tāpēc FK Ventspilstreneriem nāksies palauzīt galvas, kā aizstāt vietējo kadru Savčenkovu, nenodarot kaitējumu citām līnijām.

 

Pēdējo maču FK Ventspils sāka ar pieciem leģionāriem – diviem aizsargiem, diviem uzbrucējiem un vienu pussargu. Diemžēl aizsardzībā bez diskvalificētā Savčenkova un sezonas vidus ieguva Antona Kurakina vairs faktiski nav pašmāju futbolistu, kurus varētu sūtīt laukumā tik atbildīgā mačā. Maz ticams, ka tieši šajā brīdī atgriešanos virslīgā piedzīvos Vladimirs Bespalovs (sevišķi jau starta sastāvā), savukārt Vladislavam Gabovam savainojuma dēļ sezona beidzās jau pirms pāris nedēļām.

 

Tāpēc ticamākais, ka aizsarga funkcijas nāksies pildīt Ritvaram Ruginam, kuru treneri gan labprātāk gan redz viduszonā. Protams, nav izslēgts, ka pārkārtojumi notiks tieši pussargu kompānijā, kas nozīmētu, ka no rezervistu soliņa maču vajadzētu uzsākt Eduardam Suhanovam. Galu galā, varbūt dzeltenzilie ies uz visu banku un laukumā sūtīs vien trīs aizsargus, cerot uz pussargu un uzbrucēju spēju pieturēt bumbu un veidot bīstamos momentus, kas liktu Skonto futbolistiem pēc iespējas mazāk domāt par uzbrukumu.

 

Otrdien Latvijas Futbola federācija darīja zināmu vēl vienu jaunumu – Latvijas čempionu kauss sestdien tiks vests uz Ventspili. Teorētiski par čempionu joprojām var kļūt arī Liepājas metalurgs, kas pēdējo maču aizvadīs Gulbenē, tomēr virslīgas un federācijas vadība izlēma galveno trofeju nogādāt Kurzemē. Acīmredzot tāpēc, ka ventspilnieku izredzes triumfēt čempionātā, lai gan nedaudz, tomēr ir labākas. Vēl viens iemesls kārtīgi pacensties gan futbolistiem, gan līdzjutējiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: