29. oktobrī pašvaldības SIA „Ventspils reiss” rīko Autotransporta darbinieku dienas 35. gadskārtai veltīto autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursu un atvērto durvju dienu.

Oktobra pēdējā svētdiena jau 35 gadu ir autotransporta nozares darbinieku profesionālie svētki, kas pēdējā laikā nepelnīti piemirsti. Pateicoties pašvaldības SIA „Ventspils reiss” ieguldītajam darbam, šo aicinājumu atbalsta arī Satiksmes ministrija.

Par godu nozares svētkiem, kā arī tāpēc, ka aprit 65 gadi tiem uzņēmumiem, kas Ventspilī nodrošinājuši sabiedriskā transporta pakalpojumus kopš 1946. gada (tie ir: ATU6, „Ventspils Auto” un pēdējos 14 gadus – „Ventspils reiss”), šā gada 29. oktobrī uzņēmuma bāzes teritorijā notiks autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss. Tajā piedalīsies ne tikai „Ventspils reisa” labākie šoferi, bet arī viesi no citiem pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad šajā dienā tika sapulcināti tikai profesionāļi, šoreiz kā skatītājs tiek aicināts jebkurš interesents, arī ģimenes ar bērniem, jo būs iespējams izmēģināt TV raidījuma „Zebra” satiksmes drošības stendus un vērot, kā top autobusu vadītāju portreti.

Uzrādot labus rezultātus, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību. Lai objektīvāk izvērtētu rezultātus, konkurss jau otro gadu tiek organizēts vairākās kārtās, un profesionālākie pašvaldības SIA „Ventspils reiss” autobusu vadītāji jau zināmi. Tagad atliek izvērtēt, kurš no viņiem ir vislabākais, kā arī palūkoties, kādi esam, salīdzinot ar citu pasažieru pārvadātāju uzņēmumu pārstāvjiem.

Svētku programmā paredzēti divi veiklības braucieni - viens ar lielas ietilpības tālsatiksmes, tūrisma vai pilsētas autobusu un otrs ar MERCEDES BENZ – 303, kas ikdienā pārvadā pasažierus pa Ventspils rajona ceļiem. Neapšaubāmi, ka autobusu vadītājiem, kas ikdienā brauc ar daudz modernākiem un jaunākiem autobusiem, šāda autobusa vadīšana prasa īpašas iemaņas. Veiklības braucienos autobusu vadītājam jāveic elementi, ar kuriem profesionāls šoferis sastopas ikdienā: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres utt.

„Ventspils reiss” jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas ar pilsētas skolām – gan organizējot radošo darbu konkursus, gan piedāvājot jauniešiem prakses vietas vai arī ļaujot noskaidrot, ko nozīmē brīvprātīgo darbs. Šoreiz izsludināts 5.-12.klašu skolēnu radošo darbu konkurss „Autobusa stāsts”. Ar labākajiem darbiem varēs iepazīties pašvaldības SIA „Ventspils reiss” administrācijas telpās izvietotajā izstādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: