Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventus var jau tērēt

Pēc trīs dienu pārtraukuma Tūrisma informācijas centrs šodien atsāk dalīt ventus. Par jauno naudu lielu interesi izrāda arī citviet Latvijā un ārvalstīs.

Ukraiņi kļuvuši par mazākumtautību

Šogad ukraiņu diasporai Latvijā aprit 100 gadi. Sasniegtā robeža dod tiesības 55 tūkstošiem Latvijas ukraiņu sevi oficiāli dēvēt par mazākumtautību Latvijā. Vecākās un vidējās paaudzes ukraiņi saglabā saikni ar etnisko dzimteni un seko līdzi notikumiem, kas notiek Ukrainā.

2.lpp. Viedoklis: «Pātaga, kura nesāp», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Reti kurš uzdod sev jautājumus, kāpēc kaķim vajag zivis, pelei siers, jaunai sievietei gozēšanās uz žurnāla vāka, pirmklasniekam telefons? Visiem ir, visi tā dara.»

3.lpp.

Pērļošana ārstē un dod darbu

Turpat piecpadsmit ventspilnieču, kurām ir nopietnas veselības problēmas, pērļošanā atklājušas terapijas, nodarbinātības, saskarsmes, pašrealizācijas iespējas. Šomēnes Pārventā reģistrēta biedrība Pērļu pasaule, apvienojot invalīdus, pensionārus, bezdarbniekus.

4.lpp. Novadā

Raža priecē ābolu audzētājus

Ābolu raža novada lielākajos dārzos šogad ir divtik liela kā pagājušajā gadā, apliecina audzētāji. Īstais tirgus gan sāksies novembrī.

Noteikumus diktē uzņēmējs

Kamēr citviet novadā cilvēkiem dzīvokļos apkure jau pieslēgta, lielākā daļa daudzdzīvokļu māju iemītnieki Ugālē par siltumu savā mājās var tikai sapņot. Pašvaldībai un siltuma devējam joprojām nav izdevies vienoties par abpusēji izdevīgu sadarbību.

Pasta problēmas Popē ieilgušas

Popes iedzīvotāji joprojām ir nemierā ar to, kā pagastā organizēta pasta piegāde. Pēc ilggadējās pastnieces Lilitas Ābolas atlaišanas joprojām ir sajukums ar avīžu piegādi.

5.lpp. Veselība

Canis terapija – jauna ārstniecības metode

Latvijā tā ienākusi pavisam nesen, taču cilvēki, kas saskārušies ar suņu jeb canis terapiju, apgalvo, ka tā spēj darīt brīnumus. Suņa tieksme mīlēt cilvēku nav atkarīga no cilvēka politiskajiem vai reliģiskajiem uzskatiem, no izmaiņām sociālajā statusā, dažkārt arī no attieksmes pret viņu pašu. Tā ir beznosacījumu mīlestība un tieši tāpēc tik dziedinoša.

Delfīnu terapija – pieredze

Par pasaulē pašiem gudrākajiem dzīvniekiem dēvē delfīnus. Arī viņus izmanto terapijā. Lietuvas kūrortpilsētā Palangā šī terapija ir pieejama jau 10 gadus.

6.lpp. Sports

«Rodeo» otrie Nāciju krosā

Latvijas komandu Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā lielisku sniegumu demonstrēja Rodeo pirmā komanda, kura, realizējot komandas iespēju maksimumu, izcīnīja augsto otro vietu.

Ventspilniekiem godalgas otrajā posmā

Latvijas kausa izcīņas galda hokejā otrā posma sacensībās Ventspils Jaunrades nama spēlētājiem izdodas izcīnīt divas zelta un bronzas godalgas.

7.lpp. Brīvbrīdim

Iz pagājības

2001. gads. Pilsētas slimnīcā atklāj rekonstruētās nodaļas. 18. oktobrī, klātesot visas Ventspils pilsētas slimnīcas mediķu personālam un viesiem, svinīgi atklāja slimnīcas rekonstruētās traumatoloģijas un diagnostikas nodaļas. Simboliski, ka tieši traumatoloģijas nodaļa atrodas Ventspils slimnīcas telpās, kuras pirms 76 gadiem atklāja toreizējais valsts prezidents A. Čakste.

Recepte: Piltenes kultūras nama vadītājs ĀRIJAS VĪKSNES «Dzelzceļnieku salāti»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: