Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Prezidents: Nav laika spēlītēm!

11. Saeima sākusi darbu. Vislielākā intriga pēc negaidītās zelta kārts nonākšanas no Zatlera Reformu partijas pie Vienotības vijās ap Saeimas spīkera krēslu.

M&D šoferis krāpis bērnus

Uzņēmuma M&D šoferis pēdējos mēnešus pirms atlaišanas no darba vairākkārt Popes skolēniem izsniedzis nederīgas biļetes, kas apgrozībā bijušas pirms aptuveni 10 gadiem.

2.lpp. Viedoklis: «Pulksteņa pendelis», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Būs vien jāatlaiž atkal Saeima, šoreiz gan ne pēc Zatlera ierosmes, bet Zatlera dēļ.»

3.lpp.

Apbalvotas Ventspils skolotājas

Pedagogu radošo darbu konkursā, kas nosaukts pedagoga, folkloras vācēja un teologa, Skolotāju institūta dibinātāja Luda Bērziņa vārdā, laureātu vidū ir arī trīs Ventspils skolotājas.

Māte atsteidzas laikā

Sestdienas pēcpusdienā notikušajā ugunsgrēkā liela nelaime pagājusi garām par mata tiesu.

 

4.lpp. Otrā jaunība

Strādājošais pensionārs saņem mazāk

Strādājošie pensionāri maksā no savām algām mazāku sociālo nodokli, toties ienākumu nodokli – no visas algas atšķirībā no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Strādājošajiem pensionāriem liegti arī daudzi sociālo pabalstu veidi.

Naudas vairāk un iespēja būt cilvēkos

Latvijas pensionāriem var gan just līdzi, gan viņus apskaust. Līdzi var just tādēļ, ka daudzi no viņiem dzīvo ļoti trūcīgi. Apskaust tādēļ, ka pensionāriem ir stabili ienākumi, kuru apmērs nereti pārsniedz algas. Turklāt daudziem pensionāriem ir iespēja palielināt savus ienākumus, saņemot gan pensiju, gan algu.

 

5.lpp. Brīvostas ziņas

 

6.lpp. Sports

Podpalijs: Spēles tiesneši ir klauni

Pēc piedzīvotā zaudējuma spēlē pret savu sīvāko sāncensi cīņā par Latvijas čempiona titulu – SK Liepājas Metalurgs – nervi atkal neizturēja FK Ventspils galvenajam trenerim Sergejam Podpalijam – viņš asi kritizēja mača tiesnešus, nosaucot tos par klauniem.

«Velkonim» aug spēcīga jaunā maiņa

Olimpiskā centra Ventspils balvas izcīņas sacensībās virves vilkšanā individuāli augstvērtīgus rezultātus uzrādīja gados jaunākie sportisti – Edgars Zablovskis, Reinis Priedoliņš un Emīls Gošs –, kuri ar savu sniegumu varētu veiksmīgi startēt arī pieaugušo sacīkstēs.

7.lpp. Intervija: Seksīgā instrumenta virtuozs Zaikovskis

Mūzikas Vidusskolas ceturtajā stāvā, kur uzkāpj retais, atrodas pedagoga ZIEDOŅA ZAIKOVSKA klase. Savus audzēkņus pūšamo instrumentu spēles skolotājs sagaida ar smaidu, rāties Ziedonim nepatīk, un šādu pieeju viņš mantojis no sava pedagoga, kurš izturējies pret jauniešiem ar cieņu. Zaikovskim ir jau 70, mūziķis pamazām domā par atpūtu, bet pagaidām nav jauna kolēģa, kurš būtu gatavs mācīt bērniem saksofona spēli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: