Otrdien plkst.13.00, Ventspils Galvenajā bibliotēkā pasākumu ciklā „Rakstītājs - Lasītājs” tikšanās ar romāna par latviešu viesstrādnieku gaitām Anglijā „Stroika ar skatu uz Londonu” autoru Vili Lācīti.

Vilis Lācītis ir visai noslēpumaina personība. Viņš slēpj gan savu īsto vārdu, gan seju, jo mēdz uzstāties un fotografēties lāča maskā. Pirms sava daudz diskusiju izraisījušā romāna, autors ar vairākiem pseidonīmiem publicējies dažādos izdevumos- vairs neeksistējošajā "Stāsti un romāni", "Rīgas laikā", "Mūzikas saulē". Lācītim ir bijusi vistiešākā saistība ar mūziku, jo deviņdesmito gadu beigās viņš, runājot paša vārdiem, "grabinājis" kādā pankroka grupā. Tad viņa skatuves vārds  bija Sniegs.

Intervijās viņš arī atklāj, ka uz Londonu devies ne tikai, lai pelnītu, bet arī mācīties. Ieguvis bakalaura grādu antropoloģijā Rietumlondonas universitātē, viņš turpina studēt antropoloģiju maģistratūrā Oksfordas universitātē.

"Viļa Lācīša debija latviešu literatūrā ir patīkama ar tās nepretenciozitāti — autors neslimo ar mesiānismu un necenšas savā tekstā uzrādīt nebijušu literāro virzienu iezīmes, bet priecīgi un patiesi aprakstījis kādu dzīves daļu, kura šobrīd skārusi gandrīz mūs visus, "  tā par Viļa Lācīša romānu saka literatūrzinātniece Andra Konste, kura vadīs sarunu ar autoru Ventspils bibliotēkā.

Tieši Vilim Lācītim bibliotēkas lasītāji ar savu balsojumu piešķīra Ventspils bibliotēkas simpātiju balvu starp „Latvijas literatūras gada balvai 2010” izvirzītajiem nominantiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: