Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dzelzs «mucas» nosegs ainavu

Stividorsabiedrība Ventspils Grain Terminal (VGT) plāno būvēt līdzās dzīvojamai zonai vēl deviņus rezervuārus graudu uzglabāšanai un miltu un makaronu ražotni. Drīzumā notiks viena no šī projekta sabiedriskā apspriešana – graudu termināļa otrās kārtas būvniecība.

Apkopo Ventspils medicīnas vēsturi

Vakar ar atvēršanas svētkiem klajā nāca grāmata Ventspils novada medicīnas vēsture, kas veltīta mūspuses mediķiem.

2.lpp. Viedoklis: «Medībās ar lauvu», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Uzmanīgu dara fakts, ka saskaņieši ir ar mieru Edmunda Sprūdža kandidatūrai, nevis Dombrovskim, savukārt par savu kandidātu ir izvairīgi.»

3.lpp.

Cilvēka un suņu bēdu stāsts

Uzmanību vispirms piesaistīja trīs suņuki, kas, ielēkuši atkritumu konteinerā netālu no Jaunrades nama, meklēja sev ēdamo. Pēc tam – viņu saimnieks: invalīds, kam abu kāju vietā ir protēzes. Pazaudētā dzirdes aparāta dēļ, ko it kā četrkājainie draugi sagrauzuši, ar vīrieti nav iespējams sarunāties.

Konkurss siltuma piegādātājam

Šomēnes savu spēku zaudēs Ugāles siltuma uzņēmuma SIA Bio Energi pirms 10 gadiem ar Ugāles pagasta padomi noslēgtais līgums, ko novada dome vērtē kā pašvaldībai ļoti neizdevīgu. Šonedēļ dome izsludinās iepirkumu par siltuma pakalpojuma sniegšanu Ugālē.

Zemei tuvojas nekontrolējams satelīts

Bīstamais satelīts UARS, kas šodien vai rīt ieies Zemes atmosfērā, visticamāk, Latviju neapdraud. Iespēja, ka tas uzkritīs kādam no zemeslodes iedzīvotājiem, ir viens pret 3200.

4.lpp. Studentu pilsēta

Mācās plānot budžetu

Studējot augstskolā, studenti ne tikai vairāku gadu garumā katru dienu apgūst profesionālās zināšanas, bet arī iemācās smalko dzīves gudrību, proti, budžeta plānošanu.

Studentiem arī gatavošana pa spēkam

Kārtējais dienas vidus Ventspils Augstskolā. Steiga, ar kādu studenti pamet auditorijas, lai arī šķiet dīvaina, taču pārsteigumu neraisa. Viss ir vienkārši – pienācis pusdienlaiks.

5.lpp. Darbs un nauda

Atdzīvina ēku apavu veikalam

Atjaunojot par saviem līdzekļiem vienu no pilsētas centra vecākajiem namiem, Raiņa ielā 5, Ventspils kompānija Neptūns rīt tajā atver populāru Eiropas ražotāju apavu veikalu.

6.lpp. Sports

Vasaras darbu pirmā pārbaude

Mūsu pilsētas šorttrekisti aizvadījuši pirmās sacensības šajā sezonā, kurās uzsvars lielākoties tika likts uz fiziskās sagatavotības pārbaudi, nevis sportiskajiem rezultātiem, kas arī neizpalika.

Vieglatlētiem sezonas noslēgums

Ar sporta skolas Spars sacensībām tiks pielikts punkts šai pavasara–vasaras vieglatlētikas sezonai.

7.lpp. Vēsture

Zlēkām būs sava grāmata

Dažkārt uzrodas idejas, par kurām jau nākamajā mirklī kļūst skaidrs, ka tās nemaz nevarēja neuzrasties, un viena no tām ir doma par Zlēku grāmatas rakstīšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: