Vērtējot ārkārtas vēlēšanu rezultāts, Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka "pirmā roka" valdības veidošanā ir "Saskaņas centram" (SC) un premjera amats jāuztic Nilam Ušakovam, finanšu ministra amats - Zatlera reformu partijas pārstāvim Edmundam Sprūdžam, bet veselības ministra amats - Valdim Zatleram.

Šādu viedokli Lembergs svētdien pauda telefonintervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Vērtējot ārkārtas vēlēšanu rezultātus, Lembergs atzina, ka viņa prognoze esot bijusi pietiekami precīza, proti, viņš prognozējis, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iegūs no 11 līdz 15 vietām jaunajā parlamentā.

"Valdība ir jāveido šķīstām mūķenēm - Zatlera reformu partijai kopā ar SC," teica Lembergs, pamatojot: Valdis Zatlers 28.maijā pieprasīja Valdim Dombrovskim veidot valdību ar SC. Tagad ir visas iespējas divām partijām, kas nav bijušas pie varas, izveidot vairākumu.

Lembergs rezumēja, ka pēc vēlēšanu rezultātiem valdība ir skaidra un nedrīkst pirmajā dienā piekrāpt vēlētājus. Ja valdības vadītāja amatā paliks Valdis Dombrovskis, tā būs vēlētāju mānīšana, jo Dombrovska valdību un "Vienotības" pārstāves Solvitas Āboltiņas vadīto parlamentu vēlētāji patrieca ar 95% atbalstu, uzsvēra Lembergs.

Kā ziņots, lielāko atbalstu vēlēšanās visā Latvijā ir guvis SC, kam seko Zatlera Reformu partija un "Vienotība".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: