Piektdien Pārventas bibliotēkā notiks dejas un flautu improvizācijas izrāde „Brīvība kustības važās”.

Izrādē „Brīvība kustības važās” ar deju improvizēs tās veidotājs, kustību terapeits Juris Upenieks, bet, burvīgas flautu skaņas no saviem instrumentiem izvilinot, tajā piedalīsies arī flautistes Aina Lodziņa un Rebeka Arhipova. Skatītāji vēros izrādi, bet pēc tam, ja vēlēsies, arī paši varēs iesaistīties dejošanā.

 

Nepilnu stundu garajā izrādē notiek improvizēta saspēle starp visiem trim izrādes dalībniekiem- flautistēm izmantojot dažāda veida flautas, kāju piesitienus, ar rokām rībinot ritmu pa kartona kasti, savukārt, dejotāja vienīgais instruments ir viņa ķermenis. Kustības un skaņu pavadījums iepriekš netiek saskaņots. Improvizētāji, izjūtot viens otru, veido izrādes stāstu uz vietas, tādēļ katra izrāde ir unikāla.

 

Pēc izrādes klātesošajiem tiks dota iespēja iesaistīties jam session, tas ir, izmantojot dažādas kustību tehnikas un paņēmienus, Juris Upenieks nejaušajiem kopā sanācējiem ļaus pašiem izjust improvizācijas procesu. Galvenais nosacījums, lai piedalītos jam session, ir ērts apģērbs, kas netraucē brīvi kustēties. Vecumam un fiziskajai sagatavotībai nav pilnīgi nekādas nozīmes.

 

Līdzīgi pasākumi aizsākās jau pagājušajā ziemā, kad Juris Upenieks organizēja dejas improvizācijas demonstrācijas. Tādas bija divas – bērnu centrā “Sapnis” un Ventspils Galvenajā bibliotēkā.

 

Izrāde ir bezmaksas, bet tās sākums plkst.19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: