Zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks, kurš tika izslēgts no Zatlera reformu partijas, izplatījis atklātu vēstuli sabiedrībai.

Publicējam vēstules tekstu:

«Dažas nedēļas atpakaļ tiku apmelots un aizmuguriski izslēgts no tā sauktās Zatlera partijas. Tad izteicu savas domas par notikušo un domāju pie tā vairs neatgriezties. Diemžēl no šīs partijas pārstāvjiem un paša Zatlera turpinās melu straume, tai skaitā attiecībā par mani. Tāpēc apkopoju informāciju un pierādījumus par savu teikto.

Savāktā informācija viennozīmīgi pierāda, ka manai izslēgšanai no partijas nav nekāda sakara ar naudas piedāvājumiem (kurus nekad neesmu izteicis), bet tā ir atriebība par manu profesionālo darbību un cīņu pret noziedzīgu rīcību.

2010.gadā tieši pēc mana iesnieguma Iekšlietu ministrijas Licencēšanas komisija, kurā ir dažādu Iekšlietu ministrijas dienestu pārstāvji, vienbalsīgi atņēma licenci apsardzes firmai sia "TM Security". Šī firma ir pazīstama ar to, ka ar spēka metodēm veic uzņēmumu sagrābšanu.

Tieši saistībā ar sia "TM Security" darbībām Ventspilī, sagrābjot a/s "Ventbunkers" ofisu, sia "TM Security" tika atņemta licence. Par šīm darbībām Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tiek veikts kriminālprocess. Nelikumīgās darbību arhitekts bija Olafs Berķis, kura intereses dažādos procesos pārstāv advokāts Mārtiņš Kvēps. Tieši M.Kvēps pārstāv sia "TM Security" tiesā.

Presē jau rakstīja gan manis teikto par acīm redzami organizētiem balsotājiem - apsardzes darbiniekiem Zatlera partijas dibināšanas kongresā. Tāpat tika rakstīts par sia "TM Security" vadītāja Mārtiņa Temberga ietekmi uz Zatlera partiju. Zatlers un viņa pārstāvji apgalvo, ka tas neatbilst patiesībai.

Diemžēl pat virspusēji pārbaudot informāciju noskaidrojas, ka Zatlera partijas pārstāvji vai nu brutāli melo, vai paši nezin, kas notiek viņu partijā. Izskatās, ka partija ir pārdevusies grupējumam, kas nelikumīgā ceļā cenšas pārņemt kontroli pār Latvijas lielākajiem uzņēmumiem, pie tam tas noticis par pārsteidzoši mazu naudas summu.

Pārbaudot publiski LURSOFT datu bāzē pieejamos datus par Zatlera partijas dibinātājiem man izdevās atrast vismaz 55 cilvēkus, kuri varētu būt saistīti ar sia "TM Security" un tās meitas uzņēmumu darbību. Par 12 no šiem cilvēkiem (tai skaitā sia "TM Security" valdes priekšsēdētāja brāli) nav šaubu, ka tie ir bijušie tieši iesaistīti sia "TM Securty" "operācijās". Vairāki apsargi uz ZRP dibināšanu ir paņēmuši līdzi savus ģimenes locekļus. Vismaz četras personas no Zatlera partijas dibinātājiem tikušas aizturētas Ventspilī sakarā ar a/s "Ventbunkers" ofisa sagrābšanu.

Vislielākās raizes rada fakts, ka vismaz astoņi no nu jau slavenajiem "studentiem", kas vienas dienas laikā ir ziedojuši katrs apm. Ls 1000,- Zatlera partijai, ir starp šiem ar sia "TM Security" saistītajiem cilvēkiem. Nebrīnīšos, ja tādi izrādīsies visi šie "ziedotāji". Acīm redzot tā ir tā "kristāltīrā" un skaidrā nauda, kas tā patīk Zatlera partijas "kodolam".

Visus ar sia "TM security" saistītos partijas dibinātājus vieno kopīga īpašība, tos dalībai partijā, kā liecina LURSOFT pieejamais saraksts, ieteicis Klāvs Olšteins. Tieši K.Olšteins, pēc paša V.Zatlera vārdiem, ir tas visgodīgākais no nu jau atlaistās Saeimas deputātiem, kuru Zatlers lūdza biedriem ievēlēt valdē. Diemžēl Zatlers "piemirsa" biedriem atgādināt, ka Klāvs Olšteins pirms ievēlēšanas Saeimā bijis advokāta palīgs vienā birojā ar Mārtiņu Kvēpu, t.i. darbojies viņa pakļautībā un tātad, iespējams, arī pildījis O.Berķa pasūtījumus.

Šie nav mani sacerējumi, bet objektīvi fakti, kurus varu pierādīt ar dokumentiem. Par šiem faktiem, precīzi norādot ar sia "TM Security" saistīto cilvēku uzvārdus, šodien griezīšos ar iesniegumiem KNAB, Ģenerālprokuratūrā un Drošības policijā. Preses pārstāvjiem pievienoju sarakstu ar personām, par kuru darbību sia "TM Security" šobrīd nav šaubu. Atlikušo 38 šobrīd noskaidroto personu, kā arī viņu ģimenes locekļu sarakstu iesniegšu tiesībaizsardzības iestādēm. Presei to publiskot šobrīd neuzskatu par iespējamu, jo tajā iespējamas dažas kļūdas. Nevēlos nejauši apvainot cilvēkus, kuri līdzīgi kā es ar godīgiem nodomiem vēlējās iestāties partijā.

ZRP dibinātāji, kas saistīti ar sia "TM Security":

1. Raitis Pastors (iesaka Klāvs Olšteins) (apsūdzēts par kukuļņemšanu, lieta atrodas Jelgavas tiesā) 2. Jānis Eisaks (iesaka Klāvs Olšteins) 3. Rihards Alksnis (iesaka Klāvs Olšteins) 4. Mārtiņš Kukulis (iesaka Klāvs Olšteins) 5. Edgars Logins (iesaka Klāvs Olšteins) 6. Vitālijs Pliners (iesaka Klāvs Olšteins) 7.Agris Saņikovs (iesaka Klāvs Olšteins) 8.Edgars Šusters (iesaka Klāvs Olšteins) 9. Māris Voronovskis (iesaka Klāvs Olšteins) 10.Andris Zablovskis (iesaka Klāvs Olšteins); 11. Guntars Varnelis (iesaka Klāvs Olšteins) (citu ar sia "TM Security" saistīto dibinātāju dati nodoti tiesībaizsardzības iestādēm, jo iespējamas kļūdas, identificējot personu)

ZRP ziedotāji, kas, iespējams, saistīti ar sia "TM security":

1. Nauda Ls 1000.00 Pāvels Lotahs (040287-*****) 05.08.2011 (nav dibinātājs); 2.Nauda Ls 1000.00 Edgars Logins (101188-*****) 05.08.2011; 3. Nauda Ls 1050.00 Edgars Indrāns (150888-*****) 06.08.2011; 4. Nauda Ls 1040.00 Druvis Pūkainis (270785-*****) 08.08.2011) ziedojusi arī 5.Nauda Ls 1000.00 Ramona Pūkaine (100285-*****) 08.08.2011; 6. Nauda Ls 1000.00 Artūrs Tarzieris (140887-*****) 05.08.2011. (dati- www.knab.lv)»

Foto: zvejsalniekabirojs.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: