Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 15.-19. augustā rīko Satelīttehnoloģiju vasaras skolu 2011 vadītājiem, zinātniekiem, inženieriem u.c., pieteikšanās – līdz 5. augustam.

Vasaras skolā būs iespēja:

  • iegūt informāciju saistībā ar uzņēmējdarbības un likumdošanas jautājumiem kosmosa nozarē;

  • saprast būtiskās lietas Eiropas Kosmosa aģentūras iepirkumu izpildei, t.sk. par tīrās telpas nepieciešamību pasūtījumu izpildē;

  • dzirdēt kosmosa industrijas pārstāvjus, kas izgatavo satelītus un izmanto tīrās telpas ražošanā, pārzina Eiropas Kosmosa aģentūras prasības, vairāku gadu garumā veiksmīgi darbojas kosmosa jomā;

  • uzzināt informāciju no industrijas pārstāvjiem par biznesa iespējām saistībā ar kosmosa nozari;

  • iepazīt Igaunijas pirmā satelīta ESTcube un Latvijas pirmā satelīta Venta-1 darbības principus un tehniskās specifikācijas;

  • piedalīties satelīta Venta-1 modeļa testēšanā un simulāciju veikšanā.

Vasaras skolas apmācības ir sadalītas divās daļās, lai apmeklētāji varētu izvērtēt, kurās apmācību dienās būtu saistošāk un interesantāk piedalīties.

Pirmajā vasaras skolas daļā ir vispārīgi temati, līdz ar to šo daļu īpaši aicināti apmeklēt vadītāji, zinātnieki, pētnieki, inženieri u.c., kurus interesē iegūt informāciju par kosmosa nozari, biznesa iespējām šajā nozarē, likumdošanas un politikas jautājumiem saistībā ar kosmosa industriju.

Savukārt temati, kas iekļauti otrajā daļā, ir specifiskāki, t.i., saistīti ar tīrās telpas izmantošanu, ražošanas procesiem, kā arī Latvijas pirmo satelītu Venta-1 un Igaunijas pirmo satelītu ESTCube. Informācija būs vairāk tehniska rakstura, līdz ar to piemērotāka un saistošāka tehniķiem, inženieriem. Piedalīties var gan vienā no daļām, gan arī apmeklēt abas daļas, t.i., kopumā 5 darba dienas.

Pieteikšanās līdz 5.augusta plkst. 17:00, nosūtot informāciju elektroniski uz e-pastu: eva.daigina@vatp.lv vai ieva.stumpe@vatp.lv, norādot Vasaras skolas dalībnieku skaitu un izvēlēto Vasaras skolas apmeklējuma dienu skaitu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: