30.un 31.jūlijā Piedzīvojumu parkā notiks Eiropas klubu kausa izcīņas petankā 1. kvalifikācijas kārtas „C” apakšgrupas spēles.

Tajās par dalību nākošajā kausa izcīņas posmā cīnīsies Ventspils kērlinga kluba petanka komanda un labākās 2010. gada klubu komandas no Monako (Club Bouliste „Monesgasque”), Beļģijas (Joli-Bois) un Ungārijas (Maguarszék ŐSE).

Ventspils kērlinga kluba petanka komanda godu pārstāvēt Latvijas klubus Eiropas kausā izcīnīja pagājušā gada rudenī, uzvarot Latvijas petanka kausa izcīņā.

Šajā nedēļas nogalē sacensības notiks ne tikai „C” apakšgrupai Ventspilī, bet vienlaicīgi arī Vācijā, Slovēnijā un Zviedrijā, kur uzvarētājus noskaidros pārējās Eiropas valstu klubu kausa izcīņās uzvarējušās klubu komandas (kopumā - divdesmit).

Eiropas klubu kausa izcīņu organizē Eiropas petanka konfederācija, kas izlozes kārtā izvēlējās 1. kvalifikācijas kārtas pretiniekus un sacensību norises vietas. Tiesāšanu Ventspilī nodrošinās Latvijas petanka sporta federācija, bet sacensību organizatorisko pusi - Ventspils kērlinga klubs, sadarbībā arOC „Ventspils” un Piedzīvojumu parku.

Pirms divām nedēļām veiksmīgi aizvadītais Ventspils kērlinga kluba organizētais starptautiskais petanka turnīrs „Ventspils 2011”, kurā piedalījās 23 komandas no 7 valstīm, ļauj cerēt, ka arī Eiropas kausa izcīņas sacensības Ventspilī noritēs labā līmenī.

Katras valsts kluba komandā ir jābūt abu dzimumu 6 līdz 8 spēlētājiem.

Sacensības notiks piecās disciplīnās – jauktajiem trijniekiem (tripletiem, kurā obligāti jābūt abu dzimumu pārstāvjiem), trijniekiem, jauktajiem divniekiem un vēl diviem divniekiem (bez dzimuma pārstāvniecības ierobežojuma). Katrā no nosauktajiem sastāvu veidiem (disciplīnām) katras valsts komanda tieksies ar pārējām apakšgrupas komandām. Nākošajā Eiropas klubu kausa izcīņas kārtā, kas paredzēta 8.- 9.oktobrī, no katras apakšgrupas tālāk tiks trīs labākās komandas. Eiropas klubu kausa izcīņas fināls ir paredzēts 2.-4.decembrī Luksemburgā.

Par pretinieku komandām informācija ir visai skopa, taču ir zināms, ka Briseles Royal Patanque Club „Joli-Bois” komanda ir 2006.gada Eiropas klubu kausa ieguvēja, bet Monako pārstāvošais Club Bouliste „Monesgasque” ir petanka klubs ar vairāk kā 90 gadu darbības tradīcijām. Tāpat, ir zināms, ka arī Ungārijā petanka spēle nav nekāds jaunums, un ka šajā valstī ir radīta nopietna materiālā bāze petanka sporta masveidīgai attīstībai. Turpretī, Latvijā petanku spēlē pavisam nesen, Ventspilī- tikai trešo sezonu. Ventspils kērlinga kluba komanda startēs šādā sastāvā: Evita Brālīte, Jautra Grosbārde, Eva Martinsone, Aida Pētersone (kluba petanka sekcijas vadītāja), Viesturs Grosbārdis, Ēriks Viļumovs un Sandijs Viļumovs.

Sacensības Ventspils Piedzīvojumu parka petanka laukumos sāksies 30.jūlijā plkst.10.00 ar komandu parādi. Spēles arī svētdien tiks uzsāktas plkst.10.00 un, atkarībā no izspēļu garuma, sacensības abas dienas turpināsies līdz pulksten trijiem, četriem pēcpusdienā.

Visiem interesentiem ir iespēja spēles apmeklēt bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: