Līdz 5. jūlijam katrs, kam patīk fotografēt, aicināts piedalīties fotokonkursā Ostgals 2011. Darbus apskatīt un novērtēt varēs, sākot no 9. jūlija līdz Pilsētas svētkiem, kad paziņos uzvarētājus.

Konkursu rīko Ventspils bibliotēka, sadarbojoties ar portālu ventasbalss.lv un Herberta Dorbes muzeju Senču putekļi. Iecere ir vienkārša un sirsnīga, saka Galvenās bibliotēkas direktora vietniece Olita Šteinmane: «Ostgals ar savu šarmu un vēsturisko vērtību piesaista gan ventspilniekus, gan pilsētas viesus. Un mēs, radošā komanda, nolēmām, ka, sagaidot Jūras svētkus, katrs ventspilnieks var Ostgalā fiksēt ne tikai objektus un cilvēkus, bet arī ķert neparastu mirkļus, tādējādi tuvplānā iepazīstot un veidojot jaunu skatījumu par šo vēsturisko pilsētas rajonu. Lai iegūtu plašāku Ostgala atainojumu, katrs konkursa dalībnieks izvēlas fotografēšanai vienu no 13 Ostgala ielām.»

Fotografēt var Loču, Kroņa, Medņu, Kapteiņu, Prinču, Līvu, Viļņu, Znotiņa, Ventas, Smilšu, Valdemāra, Reņģu un Karlīnes ielā, iepriekš paziņojot, kurā no tām paredzēts iegūt attēlus (lai pieteiktos un saņemtu savu ielu, jāvēršas Galvenajā bibliotēkā). Katrs pretendents var iesniegt ne vairāk kā piecus fotoattēlus (minimālie izmēri ir 20X30 cm) un ne vairāk kā 15 digitālo attēlu datnes, kuras var iesūtīt marlena@ventasbalss.lv vai maira.asare@ventspils.gov.lv. A3 fotoattēla offset drukas kvalitātē (minimālā izšķirtspēja 300 dpi).

Elektroniskā formātā iesūtītie fotoattēli būs skatāmi Ventspils bibliotēkas mājaslapas galerijā un portālā www.ventasbalss.lv. Konkursa labāko darbu autorus noteiks vērtēšanas komisija. Par skatītāju simpātiju varēs balsot izstādes laikā Galvenajā bibliotēkā, sākot no 9. jūlijā.

Nolikums šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: