Kādā Brīvības ielas dzīvoklī konstatētas zādzības – zagta nauda, tajā skaitā izmantojot svešas norēķinu karti.

Aizdomās par šo noziegumu pastrādāšanu tiek pārbaudītas 50 un 41 gadu vecas sievietes. Divām cietušajām personām nozagta nauda, pie tam izmantota arī cietušā norēķinu karte, arī no konta noņemot naudu.

Policija atkārtoti vērš iedzīvotāju uzmanību uz maksāšanas līdzekļu, bankas informācijas un personīgo dokumentu drošu glabāšanu. Ja bankas norēķinu karte nonākusi citas personas rokās un no konta noņemta nauda – acīmredzot pieejams bijis kartes kods.

Tas attiecas arī uz interneta bankas lietošanas iespējām – ja to veikusi nepiederoša persona, tātad tai bijusi pieejama informācija, kura nedrīkst nonākt svešas personas rīcībā. Personas, kurām kāda iemesla dēļ uzticam šos datus, aicinām izvēlēties, pārdomāti un rūpīgi izsverot šādu nepieciešamību. Dažkārt uzticēšanās tiek atmaksāta ar ļaunu. Atcerēsimies, ka veikalā norēķināties ar citas personas kredītkarti no likuma viedokļa nedrīkst pat ģimenes locekļi, tuvinieki. Katra banka – kartes izdevēja – uz plastikāta kartes ir uzrakstījusi informāciju par kartes lietošanas likumību.

Attiecībā uz pasi un citiem dokumentiem, kur pieejami personas dati – attiecoties vieglprātīgi pret šo datu glabāšanu, negodīgas personas to var izmantot savā labā – veicot pirkumus, slēdzot līgumus un noformējot aizdevumus uz cietušās personas vārda un tml.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: