Ventspils Digitālais centrs aicina uz apmācībām bezdarbniekus, nepilna laika vai pagaidu darba darītājus, jaunās māmiņas bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā, visus, kuriem nepieciešama datorprasmju pilnveidošana darba meklējumiem.

Digitālais centrs piedalās Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) īstenotajādarba meklētāju un bezdarbnieku datorprasmju pilnveidošanas un profesionālās karjeras attīstības apmācību programmā. Jūnija mēnesī mācības tiks uzsāktas arī Jelgavā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Ogrē, Preiļos, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā.

Apmācībās tiks izmantota principiāli jauna metodika, ko LIKTA izstrādājusi Eiropas projekta „Nodarbinātības rīks” ietvaros. Šī metodika ietver gan sākotnējo informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) prasmju līmeņa un nodarbinātības vajadzību apzināšanu, gan individuāla mācību plāna izstrādi un realizāciju katram apmācāmajam, gan konsultācijas iegūto prasmju izmantošanai karjeras attīstībā. Darbs notiks kompaktās grupās pa 5 cilvēkiem, kurā katrs strādās pie sava nodarbinātības profila izveidošanas.

LIKTA sadarbībā ar reģionālajām NVO, pašvaldībām un Latvija@Pasaule mācību centriem jau veiksmīgi īstenojusi darba meklētāju un bezdarbnieku datorprasmju pilnveidošanas un profesionālās karjeras attīstības pilotprojektu, kurš pavasarī norisinājās septiņos Latvijas novados. Apmācībām tika uzaicināti ilgtermiņa vai īstermiņa bezdarbnieki, jaunās māmiņas, kuras atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, kā arī cilvēki, kuri šobrīd iesaistīti t.s. 100 latu programmā.

Noslēdzoties pirmajam pilotprojekta apmācības posmam tika veikta aptauja un iegūts 50 apmācīto lietotāju vērtējums par mācību procesu, apmācību metodoloģiju un iegūtajām prasmēm. Projekta noslēgums plānots 2011. gada rudenī.

Pieteikties var pa tālruni 63607607 vai atnākot uz Ventspils Digitālo centru, Akmeņu ielā 3, Ventspilī. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: