Saistībā ar tuvojošiem  Jāņu svētkiem, lielveikalos jau sākusies lielāka pircēju aktivitāte, taču visvairāk labumi svētku galdam tiek pirkti tieši 23.jūnijā.

Jāņi ik gadu ir īpaši ražīgs laiks tirgotājiem, kad pārtikas pārdošanas apjomi pieaug pat par 60%, un noieta pieaugums jūtams arī citām precēm.

Tirdzniecības centra Mego Ventspils veikala direktore Erelda Kelase pastāstīja, ka Jāņu svētkos visvairāk pērk tradicionālo trijotni – ķimeņu sieru, alu un speķu pīrādziņus. Tāpat ventspilnieki ļoti daudz pērk dažādus sāļos cepumus – siera cepumus, krekerus un sezama cepumus. Veikala pārstāve domā, ka šogad svētkos cilvēki neiepirksies mazāk kā citus gadus, jo naudiņu uz Jāņiem būs sataupījuši. Turklāt 22. un 23. jūnijā būs īpašas Jāņu akcijas, kad ar atlaidēm varēs iegādāties pīrādziņus, alu, dūmdesas, garšvielas un citu produktus.

Arī veikalu tīkla Top! Poruka ielas veikala vadītāja Sarma Zēvalde uzsver, ka svētkus cilvēki svin visos laikos, arī krīzes gados. Lai gan viņa prognozē, ka iepirkšanās drudzis būs mazāks nekā treknajos gados, kā to jau varēja novērot Jaunajā gadā. Visvairāk Līgo vakaram tiek pirkti zaļie zirnīši, desas, gaļa un šašliki, alus, pīrāgi, plātsmaize un, protams, dažādi sieri. Top! veikalos Jāņu atlaižu akcijas norisinās jau nedēļu, kopš pagājušās pirmdienas.

Pēdējos gados raksturīgi, ka svētku mielasts tiek pasniegts vienreizējās lietošanas traukos – to pārdošanas daudzums aug vairākkārtīgi. Tāpat Jāņos trīs reizes palielinās pārdoto prezervatīvu skaits.

Lai līgotāji nedabūtu ātras kājas un nesabojātu sev svētkus, ir jāskatās ko pērk. Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda iesaka īpaši uzmanīgi skatīties uz produktu derīguma termiņiem un to izcelsmi. Viņš gan atzīst, ka cilvēki ar gadiem kļuvuši prātīgāki un veikalos cītīgāk skatās termiņus. Gaļu labāk pirkt no legāliem tirgotājiem - veikalos un tirgos. Gaļu vienmēr ir kārtīgi jāizšmorē un jāizcep. Ja pērk zivis no automašīnām, tā ir vizuāli uzmanīgi jānovērtē, ja lidinās apkārt mušas, tad pirkt nevajadzētu. Ja būs silts laiks, tad pāri palikušais ēdiens pēc svinēšanas jāievieto vēsā vietā. Nevajadzētu siltumā sastāvējušos rasolu ēst brokastīs, brīdina Koloda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: