Sākotnējās pārbaudes nav apstiprinājušas aizdomas par Vācijas ziemeļos diedzēto sēklu saistību ar veselībai bīstamās enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas izraisīto infekcijas uzliesmojumu.

No fermām paņemto 23 paraugu testi nav atklājuši infekcijas izraisītājus, paziņojusi Lejassaksijas Zemkopības ministrija. Vēl tiek pārbaudīti 17 paraugi.

Iepriekš tika pieļauts, ka zarnu nūjiņas infekciju, kas Eiropā jau ir prasījusi 22 cilvēku dzīvības, varētu izraisīt diedzētas sēklas no Lejassaksijas federālās zemes Vācijas ziemeļos.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs svētdien paziņoja, ka zarnu nūjiņas infekcijas izraisīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 22. 21 cilvēks miris Vācijā un viens - Zviedrijā.

Infekcija ir konstatēta arī citās valstīs, tostarp Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Spānijā, Šveicē un ASV. Visi saslimušie bija apmeklējuši Vācijas ziemeļus.

Līdz šim Latvijas mediķiem bijušas aizdomas par viena cilvēka inficēšanos ar E.coli baktēriju Latvijā, taču tās neapstiprinājās.

Tādējādi šobrīd Latvijā nav reģistrēts neviens cilvēku veselībai bīstamās enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas izraisītas saslimšanas gadījums. To šorīt medijiem apliecināja Latvijas Infektoloģijas centra Epidemioloģiskās drošības un sabiedrības veselības departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: