Jaunā sacensību seriāla BMX Grand Prix Latvia pirmais posms risinājās Ventspilī, pulcējot vairāk nekā 100 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas.

BMX Grand Prix Latvia ir piektās kategorijas starptautiskās sacensības, kas nozīmē, ka tajās iespējams krāt punktus olimpiskajai kvalifikācijai. Taču tā nav tikai laba iespēja pašmāju braucējiem tikt pie punktiem, bet arī pareklamēt Latvijas trases, ar cerību nākotnē sarīkot tajās kādus no svarīgākajiem pasaules vai Eiropas mačiem. Organizatoru atzina – pirmais posms ļauj cerēt, ka ar seriālu un arī izvirzītajiem mērķiem viss būs kārtībā. Federācijas menedžeris Miks Puķītis gan piebilda, ka Latvijas braucēji nav pārāk ieinteresēti redzēt BMX Grand Prix Latviaspēcīgus konkurentus no citām valstīm, kas nolasītu vērtīgos punktus, taču skaidrs, ārzemnieki uz šiem mačiem brauks. «Lielu pieplūdumu no Rietumeiropas nevaram gaidīt, bet pa kādam braucējam, protams, būs. Piemēram, braucēji jau pieteikušies uz Valmieras posmu, taču tas galvenokārt ir tāpēc, ka šajā trasē starta taisne tagad ir tieši tāda pati kā trasē, kurā risināsies Pasaules kauss,» skaidroja Puķītis.

Vairāk nekā 100 dalībnieku vidū, protams, netrūka Ventspils pārstāvju un arī viņi prata iepriecināt. Pēc trim priekšbraucieniem sekoja finālbraucieni un gandrīz katrā cīņā par medaļām iesaistījās arī mūsējie. Prestižākajās grupās līdz godalgām gan nedaudz pietrūka. Elitē Ventspils pārstāvis Rihards Veide bija ceturtais, bet Toms Mankus jau pirmajā līkumā piedzīvoja iespaidīgu kritienu. Junioru konkurencē sparīgi cīnījās Matīss Priede, taču augstāk par piekto vietu netika.

Jauniešu grupās pie uzvarām tika Maija Bingele, Vladimirs Boltiks un Kristiāns Barauskis, otrajā vietā ierindojās Eduards Bučiņš un Jānis Goldbergs, bet trešajā – Nensija Jansone, Everts Riektiņš un Markuss Valdmanis.

BMX Grand Prix Latvia nākamais posms 12.jūnijā risināsies Madonā, bet kopumā jaunajām seriālam paredzēti seši posmi.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: