Ventspils Vācu kultūras biedrība turpina ieviest vācu svētku tradīcijas – Oktoberfest ventiņi jau iepazinuši, nu kārta Maifest.

«Organizējot Maija svētkus, mēs vēlamies turpināt kādreizējo vācu biedrību tradīciju, kad jau cara laikos un arī pirmās Latvijas Republikas laikā vācu biedrības dažādās Latvijas pilsētās organizēja Maija svētkus,» stāsta Vācu kultūras biedrības līdzpriekšsēdētāja Māra Kraule. «Maija svētkus Vācijā parasti svin 1. maijā, bet Baltijā, ņemot vērā klimatiskos apstākļus, – vēlāk, un Ventspilī tie notiks 14. maijā.»

Maifest oficiālā atklāšana notiks plkst. 14 Ventspils tirgus laukumā ar izdekorētā Maija koka pacelšanu. Taču jau no plkst. 10 ikviens lūgts uz krāmu tirdziņu (Flohmarkt) ar moto Pēc pavasara tīrīšanas lieko ārā no mājas!. Dažādas preces piedāvās biedrības pārstāvji, bet aicināts iesaistīties ikviens gribētājs.

Maija svētkus kuplinās amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi: dejos Liedags, Dzērvenīte un Brīzīte, muzicēs Falkenberger Zoiglmusik no Bavārijas, Ventspils Vācu kultūras biedrības ansamblis Windau, mutes ermoņiku ansamblis un čigānu ansamblis.

Netrūks interesantu atrakciju bērniem un pieaugušajiem, un, kā visos vācu svētkos, neiztiks bez kārtīgas mielošanās. Šoreiz varēs nogaršot oriģinālas vācu uzkodas: kartupeļu salātus, ceptas desiņas, pēc vācu receptēm ceptu maizi, uz grila cepināta sivēna gaļu, vācu vīnu, Užavas alu un Maija boli.

Vakarpusē, plkst. 19.30, paredzēta svētku izsole, kur varēs nosolīt interesantas un noderīgas lietas, savukārt vēlāk ar paraugdemonstrējumiem uzstāsies Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes brigādes Ventspils daļas ugunsdzēsēji, bet plkst. 21iedegs svētku ugunskuru un sāksies balle Iedejosim maijā! bavāriešu ansambļa Falkenberger Zoiglmusik pavadījumā.

Foto no ventasbalss.lv arhīva - Ventspilī notiek Oktober fest

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: