5.un 6.maijā Ventspilī viesojās Somijas – Latvijas tirdzniecības asociācijas biedri, lai klātienē iepazītu Ventspils pilsētu un šejienes uzņēmumus.

Somijas – Latvijas Tirdzniecības asociācijas biedri katru gadu organizē braucienu uz Latviju. Šogad par vizītes mērķi tika izvēlēta Ventspils. Kā pastāstīja vizītes organizatore Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sabiedriskā pārstāve Somijā Inguna Žīgure, somu uzņēmējiem interese par Ventspili radusies pēc investīciju semināra Helsinkos, kur stāstīts par atsevišķiem Ventspils uzņēmumiem. Asociācijas biedri vēlējušies tos apskatīt arī klātienē.

Somu uzņēmēji apskatīja Ventspils pilsētu, iepazinās ar Ventspils brīvostas darbu un apmeklēja SIA „Dendrolight Latvija”, SIA „Bucher Schoerling Baltic”, SIA „Ventspils elektronikas fabrika” un citus uzņēmumus Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, iepazīstot arī paša VATP darbības principus.

Ventspils brīvostas pārvaldes mārketinga speciāliste Zanda Megne informēja, ka somu uzņēmēji izrādījuši ļoti lielu interesi par notiekošo Ventspilī, īpaši viesus pārsteidzis jaunais Dendrolight produkts. Arī I.Žīgure pauda viedokli, ka septiņi somu uzņēmēji, kas divas dienas pavadīja Ventspilī, ir iespaidu pilni un gatavi turpināt kontaktus ar Ventspili.

Somijas-Latvijas tirdzniecības asociācijas biedru vizīti Ventspilī organizēja Ventspils brīvostas pārvalde sadarbībā ar LIAA sabiedrisko pārstāvi Somijā Ingunu Žīguri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: